600 hanelik köyde yıkılmayan 10 ev kaldı, AFAD 3 çadır bıraktı

600 hanelik köyde yıkılmayan 10 ev kaldı, AFAD 3 çadır bıraktı

.

A+A-

Depremin ağır hasar oluşturduğu Malatya’da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapalı. 600 kadar ev bulunan Ören Mahallesi’nde deprem sonrası 10 ev kaldı. Mahalleliler AFAD’ın 3 çadır bırakıp gittiğini belirtiyor. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen insanlar var. Mahalleli kendi imkanlarıyla yaptıkları barakalarda kalmaya çalışıyor.

Depremin ağır hasar oluşturduğu Malatya’da soğuk hava ve kar yağışı sebebiyle pek çok köy yolu kapandı. Yardımın ulaştırılmadığı yerlerden Ören Mahallesi’nde 10 ev kaldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin meydana geldiği illerde toplam 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD’ın bölgelere geç gelmesi ve yetersiz çalışmasıyla enkaz altında kalan ve soğuk hava şartlarında dışarda bekleyenler için durum ağırlaşıyor.

Malatya’nın pek çok köyü ulaşıma kapalı. Bilgi alabildiğimiz Akçadağ ilçesine bağlı Ören mahallesinde ise insanlar kendi imkanlarıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

‘Ören mahallesinde 10 ev kaldı’

İki günün ardından yolları nispeten açılmış olan Ören Mahallesi’nde 600 kadar ev bulunduğunu ifade eden köylüler, deprem sonrasında 10 hanenin kaldığını ve enkazların altında hala insanlar bulunduğunu belirtiyor. Kalan 10 hane ise ağır hasarlı olduğu için insanlar evlerine giremiyor.

‘Enkaz altında insanlar var, çalışma yok’

Mahalle sakinlerinden 90 yaşında soyadı öğrenilemeyen Elif isimli bir kadının, bir süre sonra sesinin kesildiğini ve hala enkaz altında olduğunu belirten komşuları, hiçbir ekibin mahallede çalışma yapmadığını aktardı.

AFAD’dan 600 hanelik mahalleye 3 çadır

Mahalle girişinde komandoya özel kullanışlı çadırlar bulunurken, AFAD’ın mahalleye sadece 3 tane çadır bırakıp gittiği bilgisini veren mahalle halkı, kendi imkanlarıyla yaptıkları barakalarda kalmaya çalışıyor. İki gündür elektriklerinin kesik olduğunu ifade eden mahalleli, ekmek ve suya ulaşımlarının da olmadığını söyledi.

Mahallede bulunan ilkokul binası deprem nedeniyle yıkılmış durumda. Barınma sorunu yaşayan insanlar yıkım nedeniyle hayvanlarını nerede tutacağını bilemiyor.

Video oynatıcı

00:00

00:14

ODTÜ mezunlar derneğinden destek geldi

Ören halkının, AFAD ya da başka kurumlardan yardım alamadıklarını belirttikleri esnada Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği tarafından gönderilen yardım kolileri bölgeye ulaştı ve insanların ihtiyaçlarına göre dağıtıldı.

Haber: Gazete Karınca

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.