2024'ün ilk çeyreğinde Kürdistan Bölgesi'ne turist akını

2024'ün ilk çeyreğinde Kürdistan Bölgesi'ne turist akını

.

A+A-

- Kürdistan Bölgesi, yeni yıldan bu yana 1.7 milyon turistin Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ettiğini duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Hükümet, 10 Nisan'da başlayan Ramazan Bayramı tatilinde ise  200 bin turistin Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret ettiğini kaydetti. 2024 yılının başından itibaren Bölgeyi ziyaret eden toplam turist sayısının 1.7 milyon olduğunu ekledi.

Turistlerin hangi ülkelerden geldiği konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak Irak'ın güney ve orta illerinden gelenler turistlerin çoğunluğunu oluşturuyor.

Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu'nun Medya ve Ilişkiler Başkanı İbrahim Abdulmecid, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, bu rakamın son dört ayın turizm için "altın sezon" olarak kabul edilmediği bir dönemde bile cesaret verici  olduğunu söyledi.

Abdulmecid, bu  rakamın diğer yerli turistleri değil, sadece yabancı turistleri kapsadığını sözlerine ekledi. Bölgenin turizm sezonunun Mayıs ayında başladığını ekledi.

Turizm kurulunun verilerine dayanarak, her yıl milyonlarca turist Bölgeyi ziyaret ediyor. Resmi istatistiklere göre geçen yıl Kürdistan Bölgesi'ni 7 milyon 279 bin turist ziyaret etti.

Sekiz yıllık planlarına göre bu sayıyı aşmayı hedeflediklerini, "doğru istatistiklerin düzenlenmesi ve yayınlanması" üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ülkenin geri kalanına kıyasla nispeten ılıman iklimi ve muhteşem doğasıyla, Kürdistan Bölgesi'nin turizmi son yıllarda patlayan bir sektör olmuştur.

Kürdistan Bömlgesi Hükümeti 2030 yılına kadar yılda 20 milyon turisti ülkeye çekmeyi planlıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.