20 bin yeni öğretmen arasından sadece 10 Kürtçe öğretmeni atanacak

20 bin yeni öğretmen arasından sadece 10 Kürtçe öğretmeni atanacak

.

A+A-

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün yaptığı açıklamada, 20 bin yeni öğretmen atanacağını bildirdi.

Öğretmenler başta Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, İngilizce, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 5 branşta atanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri için de öğretmen kontenjanları ayrıldı.

Buna göre Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe Kurmanci) branşına 6, Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe Zazaki) branşına ise 4 öğretmen atanacak.

Türkiye'de Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Kurmanci ve Zazaki alanlarındaki atamalar geçmiş yıllarda da sayı olarak azdı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çeşitli eleştirilere maruz kalıyor.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni öğretmen atamaları hakkında bugün şunları söylemişti:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak. Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968 böyle devam ediyor. Yüzde 50 KPSS, yüze 50 mülakat puanı ile olacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle iyi niyetli bir biçimde tekliflerini ileten kişilere samimiyetle teşekkür ediyorum. Her bir öneri ilgili genel müdürlüklerde titizlikle değerlendirilecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.