150 Şengalli Ezidi Kürt mülteci, Yunanistan’da mahsur kalmış durumda!

150 Şengalli Ezidi Kürt mülteci, Yunanistan’da mahsur kalmış durumda!

.

A+A-

150 Şengalli Ezidi Kürt mülteci, Yunanistan’da mahsur kalmış durumda!

 Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Şengalli Ezidi Kürt mülteci bir grup, Yunanistan’da sıkıştı. Hükümet mültecilerin kampa dönmesine izin vermezken mülteciler geri de dönemiyor.

Yunanistan’daki kampın önünde mahsur kalan mültecilerden İdo Xelef, dün (31 Temmuz) Rûdaw bültenine katılarak duruma ilişkin bilgi verdi.

Xelef, “Yaklaşık 150 mülteciyiz. Hepsi de Şengal’den. 6 gündür Serres kentindeki mülteci kampının kapısının önünde yatıyoruz. Kampa girmemize izin vermiyorlar” dedi.

“Yetkililer yer olmadığını söyledi”

Kendilerinin kamp dışında kaldığını belirten Xelef şunları kaydetti:

“Kentte iki kamp var fakat kamp yetkilileri kampta yer kalmadığını ve bizi kampa alamayacaklarını söyledi. Aramızda kadın, çocuk, yaşlı insanlar var.

Şu anda bazı kadın ve çocukların kamp içine girmesine izin verdiler fakat diğerlerine izin çıkmadı.”

“Polis yemek almamıza izin vermiyor”

Knedilerine yemek verilmediğini aktaran Xelef, “Hava git gide soğuyor ve Yunanistan’daki Ezidiler 5 gündür bizim için yemek getiriyorlar. Onlar olmasa hiç kimse bize yemek ve su vermez. Polis gidip almamıza da izin vermiyor” dedi.

Xelef ayrıca “Akşamları caddelerde ya da ağaçların altında yatıyoruz. Yanımızda 20 çocuk var. Bazı yaşlı mülteciler de yanımızda ve tedaviye ihtiyaçları var” diye ekledi.

BM’den talep

Kamp yetkililerinin kendilerine söz verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini belirten Xelef, “Çocukları dahi kamp içine götürüp yıkamamıza izin vermiyorlar. Birleşmiş Milletler’in durumla ilgilenmesini ve acil müdahale edilmesini istiyoruz” dedi.

Gruptaki tüm mültecilerin Şengalli olduğunu söyleyen İdo Xelef, “Şengal’de ne iş var ne de güvenlik. Biz de çaresiz kalıp Avrupa’ya gitmeye çalışıyoruz” dedi.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.