YPG: Qamişlo'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

YPG: Qamişlo'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

İslam Devleti'nin (IŞİD) resmi yayın kuruluşu Amaq'ta yayınlanan bir haberde dün Qamişlo'da gerçekleşen saldırı üstlenildi.

A+A-

İslam Devleti'nin (IŞİD) resmi yayın kuruluşu Amaq'ta yayınlanan bir haberde dün Qamişlo'da gerçekleşen saldırı üstlenildi.
IŞİD resmi yayın kuruluşu, teröristlerin Rojava'nın Qamişlo kentinde bulunan YPG'nin istihbarat merkezi olarak kullandığı bir binanın hedef alındığını duyurdu.
IŞİD kaynakları, bombalı saldırıda çok sayıda YPG'linin hayatını kaybettiğini, aralarında iki komutanın da bulunduğunu ileri sürdü.
Dün öğle saatlerinde bombalı araçla düzenlenen saldırıda Qamişlo'daki YPG istihbarat merkezi hedef alındı.
ANHA’nın haberine göre Qamişlo’daki Soni kavşağının kuzey yönünde, daha önce yerleştirilmiş bomba yüklü panelvan tipi bir aracın infilak etmesi sonucu patlama meydana geldi.
Patlama sonucunda yaralananların olduğu belirtilirken, çevredeki araç, ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İç Güvenlik Güçleri olaya ilişkin inceleme başlattı.
SOHR: 7 kişi yaralandı
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) açıklamasına göre dün, Suriye’nin kuzeybatısındaki Kamışlı’da Kürt güvenlik güçleri merkezinin yakınlarında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucunda 1’i çocuk 7 sivil yaralandı.

SOHR Direktörü Abdurrahman Rami, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Qamişlo'nun merkezinde meydana gelen intihar saldırısında 1’i çocuk 3’ü kadın toplam 7 sivil yaralandı. Araç Kürt güvenlik güçlerinin merkezine ulaşmak istedi, fakat karargâhın çevresindeki barikatlar bunu engelledi. Araçtaki yolculardan biri inerek kaçtı, diğeri de kendini havaya uçurdu” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.