Yeni sistemin ilk YAŞ toplantısı yapıldı

Yeni sistemin ilk YAŞ toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısı, Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi.

Evrensel'in AA'dan aktardığı habere göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, 2,5 saat sürdü.

Erdoğan başkanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal katıldı.

İLK KEZ KATILANLAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksek Askeri Şura'nın yeni üyeleri olarak toplantıda ilk kez yer aldı.

AKAR BU KEZ BAKAN OLARAK YER ALDI

Hulusi Akar daha önce Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı Şura'da bu kez Milli Savunma Bakanı göreviyle yer aldı. Orgeneral Yaşar Güler Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Ümit Dündar da Kara Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla ilk kez YAŞ'ta görev yaptı.

YAŞ KARARLARI

 

İbrahim Kalın

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın YAŞ'ın ardından açıkladığı kararlar şöyle:

*9 general/amiral bir üst rütbeye, 41 albay ise general/amiralliğe yükseltildi.

*13 generalin görev süreleri 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl süreyle uzatıldı.

* Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel orgeneralliğe, tümgeneral Kemal Yeni ve tümgeneral Sinan Yayla korgeneralliğe, tuğgeneral Levent Ergün tuğgeneral Mustafa Oğuz, tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı tümgeneralliğe, İbrahim Özdem Koçer tümamiralliğe, Rafet Dalkıran tümgeneralliğe terfi ettirildi.

* 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. 215 olan general/amiral sayısı 244 olacaktır.

İNCE, ERDOĞAN'I ALKIŞLAYAN TEMEL'E, 'APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM' DEMİŞTİ

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Muharrem İnce'yi eleştirdiği konuşması sırasında alkışlamasıyla da tanınıyor. Muharrem İnce, kameralara yansıyan bu görüntülere sert tepki göstermiş ve "O generalin apoletlerini sökeceğim" demişti. İnce, seçim sonrası açıklamasında ise "Apolet tartışmasını gereksiz yere uzattım" ifadesini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.