PAK: Türkiye Devleti ‘nin Amacı Soykırım ve İşgaldir

PAK: Türkiye Devleti ‘nin Amacı Soykırım ve İşgaldir

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Türkiye’nin Güneybatı Kürdistanı’na (Rojava Kürdistanı) yönelik saldırılarını kınadı: Bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz.

A+A-

Haber Merkezi

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yayınlanan mesajda şöyle denildi:

 

Türkiye Devleti 09.10.2019 günü ‘Barış Pınarı’ adı altında Güneybatı Kürdistan’a (Rojava Kürdistanı) amacı soykırım ve işgal olan yeni bir saldırı başlattı.

 

“Barış Pınarı” adı altında Kürt halkına karşı büyük bir savaş sürdürmekte olan Türkiye Devleti‘nin esas amacı, Güneybatı Kürdistan’ı (Rojava Kurdistanı) işgal, daha kapsamlı bir ‘Arap Kemeri Planı’nı hayata geçirmek ve bu suretle Rojava Kürdistanı’nın toprak birliğini parçalamak, Kürtleri binlerce yıllık topraklarından uzaklaştırmak, etnik, demografik temizlik ve soykırım yapmaktır.

 

Bu saldırı halkımızın ve ülkemizin geleceğine yönelik tehlikeli bir saldırıdır.

 

Bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, şiddetle kınıyoruz.

 

TEVDEM, PYD, ENKS ve Rojava Kürdistanı’ndaki tüm siyasi kesimler bir an evvel bir araya gelerek Hewler ve Dihok Mutabakatlarını esas alan yeni bir siyaset ve yol haritası belirlemelidirler. Halkımızın ve ülkemizin savunması ve geleceği için atılması gereken ilk adım bu olmalıdır.

 

İngiltere ve Fransa’nın çağrısıyla BMGK Türkiye’nin saldırganlığını kapalı bir oturumda görüşmek üzere acil olarak toplanıyor. Bu olumlu bir gelişmedir. Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz: BM, AB, ABD, Rusya, Arap Birliği ve tüm dünya devletlerini Türkiye Devleti‘nin bu saldırısını durdurmaya çağırıyoruz.
Dünya devletleri bu işgale ve Kürt halkına yönelik jenosid girişimine ortak olmamalıdır.

 

Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm Kürt, Kürdistani partiler, örgütler bu insanlık dışı saldırıya karşı ortak bir tutumla duruş sergilemelidirler. Gün milli, yurtsever birlik ve el ele verme günüdür.

 

Türkiye Devleti saldırı, işgal ve soykırımlarla Kürt halkının ve O’nun özgürlük mücadelesinin yok edilemeyeceğini bilmelidir. Bu saldırganlığı en etkin şekilde önleyebilecek Türkiye kamuoyunu duyarlı olmaya, bir an evvel harekete geçmeye çağırıyoruz.

 

10.10.2019

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.