KDP-İ: Rojhılat’taki gösterilerde onlarca ölü var

KDP-İ: Rojhılat’taki gösterilerde onlarca ölü var

İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şerefi, İran ve Rojhılat'taki gösterilerde onlarca kişinin öldürüldüğünü, ölümlerin beşte üçünün Rojhıla'taki kentlerde yaşandığını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Rûdaw TV’de yayınlanan Rûdawî Emro programına konuk olan Hasan Şerefi, Rojhılatlı Kürt partilerin oluşturduğu Yardım Merkezi’nin dün gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin bilgi verdi.

Kürt partilerin İran ve Rojhılat’taki gösterilere destek verdiğini dile getiren Şerefi, “Rojhılat Kürdistan’ının geleceğine ilişkin planımız var. Yardım Merkezi İran ve Rojhılat’ta halkın protestolarını ciddi bir şekilde takip ve destek konusunda kararlıdır” dedi.   

Şerefi, “Rojhılatlı tüm Kürt partilerin ortak şiarı rejimin yıkılmasıdır. Hiçbir partinin farklı bir düşünce veya görüşü yoktur” ifadelerini kullandı.

Tahran yönetimini de eleştiren KDP-İ, “İran’daki siyasi klikler iktidara gelmeden önce kendilerini demokrat gösteriyor. Özde demokrasiye inançları yoktur ve iktidara geldiklerinde bu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Cuma gününden beri devam eden gösterilere değinen Hasan Şerefi, şu ana kadar onlarca kişinin İran güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Şerefi, öldürülenlerin beşte üçünün Rojhılatlı Kürtler olduğuna vurgu yaparak, “Meriwan kentinde 8 kişi şehit edilmiş. Ciwanro’da 15 kişi, Kirmaşan’da 5 kişi, Bokan’da 1’i kadın olmak üzere 6 kişi, toplamda 34 kişi şu ana kadar şehit edilmiş. Bunlar bizim ulaşabildiğimiz bilgiler. Yaralıların sayısı bundan çok daha fazladır” dedi.

Gösterilerin başladığı günden beri İran ve Rojhılat’ta internetin kesildiğini hatırlatan Hasan Şerefi, “Halk ne dışarı bilgi vermeye cesaret edebiliyor, ne de yaralılarını hastanelere götürebiliyor. Bu nedenle ölü ve yaralıların sayısını net olarak bilemiyoruz. Yine güvenlik güçleri hastanelerdeki yaralıları da gözaltına alarak götürüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.