Kamîl Ehmedî  tutuklandı

Kamîl Ehmedî tutuklandı

Doğu Kürdistanlı ve aynı zamanda İngiltere vatandaşı araştırmacı – yazar Kamîl Ehmedî, İran'ın Başkenti Tahran'da güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

A+A-

Hengaw İnsan Hakları Örgütü resmi sitesinde yayınlanan habere göre, Kamîl Ehmedî, İran'ın Başkenti Tahran'da bugün İran güvenlik güçleri tarafından evinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Kamîl Ehmedî'nin eşi Sefîq Rehmanî kendi sosyal medya ağı İnstegram'dan yaptığı paylaşımda, Kamîl Ehmedî'nin tutuklandığını doğrulayarak, Evin Cezaevine bağlı güvenlik mahkemesinin bir aya yakındır Kamîl Ehmedî hakkında tutuklama kararı çıkarttığını, ama kendilerinin Kamîl Ehmedî hakkındaki tutuklama kararının gerekçesini halen bilmediklerini açıkladı.

Araştırmacı – yazar Kamîl Ehmedî Doğu Kürdistan'ın Nexede kentinden ve aynı zamanda İngiltere vatandaşı. Kamîl Ehmedî ağırlıklı olarak insan, kadın, çocuk haklarının yanısıra, Ortadoğu'da dini ve etnik azınlıkların hakları üzerine çalışmalar yapıyor.

Uluslararası şiddet karşıtlığı çalışmalarından dolayı her yıl araştırmacı – yazarlara verilen (IKWRO) ödülü 2017 yılında çalışmalarından dolayı Kamîl Ehmedî'ye verildi. Aynı şekilde George Washingtonê Üniveristesi'de 2018 yılında çalışmalarından dolayı Kamîl Ehmedî'yi ödüllendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.