İYİ Parti ve CHP'de depremler yaşanıyor

İYİ Parti ve CHP'de depremler yaşanıyor

Ekonomik ve toplumsal krizin ağırlaştığı Türkiye'de siyasal kriz öncelikle muhalefeti vurdu. İYİ Parti kurucu kadrosundan 3 önemli isim istifa ederken CHP muhalefeti, imza muamması için, parti binasının önünde oturma eyleminde.

A+A-

CHP'de muhalifler oturma eyleminde

Cumhuriyet''te yer alan habere göre aralarında kurultay için imza veren delegelerin de bulunduğu bir grup, olağanüstü kurultayın toplanması talebiyle CHP Genel Merkez binası önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor. 

CHP'de, "Değişim ve Umut Kurultayı" için toplanan imzalara ilişkin belgelerin tamamlanması için tanınan süre bugün 17.00'de doluyor.

Fotoğraf:Necati Savaş

 

İYİ Parti'den üst düzey üç istifa

Öte yandan bugün İYİ Parti, üst düzey 3 ismin istifasıyla sarsıldı.

İYİ Parti kurucu üyeleri Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu, 12 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kurultay öncesi görevlerinden ve partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

MHP'den istifa ederek, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren Genel Başkan Meral Akşener'in yanında olan İYİ Parti Kurucu Üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri ortak basın toplantısı düzenlediler.

İstifa kararını duyuran Halaçoğlu yaptığı konuşmada, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.