Irak Başbakanı Sudani'den 'Hol Kampı' talimatı

Irak Başbakanı Sudani'den 'Hol Kampı' talimatı

.

A+A-

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Sudani Hol Kampı'ndaki mültecilerin durumunun ele alındığı özel bir toplantıya başkanlık etti.

 

Toplatıda, Irak Göç ve Göçmenler Bakanı İvan Faik, İçişleri Bakanı Abdulemir Şimeri, Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF) temsilcisi ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan (UNDP) yetkililer hazır bulundu.

 

Rojava Kürdistan'ında bulunan Hol Kampı'ndaki mültecilerin yeniden kendi bölgelerine yerleştirilmesinin ve sorunun insani bir şekilde çözülmesinin önemine değinilen toplantıda, sürecin önündeki engellerin aşılması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

 

Hol Kampı'ndaki Iraklıların geri getirilmesi için yetkili taraflara talimat veren Sudani, "Kamptaki ailelere ihtiyaç duyulduğu takdirde tamamı için güvenlik kontrolü yapılsın." dedi.

 

Irak'ın Hol Kampı'nda yaşananları olumlu bir şekilde ele alma ve nihai bir çözüm bulma çabalarını aktaran Sudani, uluslararası topluma çağrıda bulunarak kamptaki mülteci sorununun çözümü için üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.