Fransa'da boğulan 5 kişilik Kürt ailenin cenazesi Rojhılat’a getirilecek

Fransa'da boğulan 5 kişilik Kürt ailenin cenazesi Rojhılat’a getirilecek

.

A+A-

Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışırken Manş Denizi’nde boğularak hayatlarını kaybeden 5 kişilik Kürt ailenin cansız bedenlerini Rojhılat’ta geri getirecek.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sait Hatipzade, Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışırken Manş Denizi’nde hayatını kaybeden Kürt ailenin cansız bedenlerini Rojhılat’a geri getireceklerini söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sait Hatipzade, “Dışişleri Bakanlığı ve Paris’teki İran Büyükelçiliğimiz olayla ilgili gereken bilgileri aldıktan sonra harekete geçti. Olayda soruşturulması ve hayatlarını kaybedenlerin kimlik bilgilerine ulaşılması için inceleme başlatıldı” dedi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Salı günü (27 Ekim 2020) Serdeştli 5 kişilik bir aile Kaçak yollarla Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışırken göçmen teknesinin alabora olması sonucu hayatlarını kaybetti. Aynı olayda Serdeşt’li 2 kişiden de haber alınamıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Batı Bölge Yöneticisi Cemşid Perwezi, “Yurt dışındaki arkadaşlarımız cenazeleri teşhis etme konusunda bizlere yardımcı oldular. Ancak İran’a iadelerinin yapılması için maddi imkanlarının olmadıklarını aktardılar” diye konuştu.

Resul İrannejad’ın akrabaları Kürt ailenin cenazelerini İran’a geri götürmek için yüklü miktar para gerektiğini ancak bu meblağın temini konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar.

Fransa Dankery savcısı Sebastian Pau teknenin batmasıyla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldıklarını açıklamış ancak, olaydan kurtulan bir göçmen ise gözaltına alınan kişinin kaçakçı olmadığını sadece tekneyi sürmek zorunda kaldığını aktarmıştı.

Göçmenlerin aktardığı bilgilere göre, teknedeki kaçakçılar aslen Serdeştli.

Teknede 21’i Serdeştli olmak üzere toplamda 22 kişi bulunuyormuş.

Kenteki göç dalgasına ilişkin açıklamalarda bulunan Serdeşt Milletvekili Kemal Hüseyinpur, “Belirli bir kazanç elde etmek için yurt dışına çıkıyorlar. Ancak malumunuz şu anda yollarda kapalı” dedi.  

Hüseyinpur’, ülkede yaşanan ekonomi krizden dolayı son 5 ayda binin üzerinde Rojhılatlı 70 bin nüfuslu şehri terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.