Jeffrey: ABD’nin Suriye ve İran siyaseti değişmeyecek

Jeffrey: ABD’nin Suriye ve İran siyaseti değişmeyecek

.

A+A-

Syria Direct’e açıklamalarda bulunan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Trump veya Joe Biden kazansın, Amerika’nın Suriye’deki askeri varlığında, İran ve Suriye’ye uygulanan yaptırım politikasında ve İran’ın Suriye’deki varlığına yönelik ABD tutumunda bir “değişiklik” beklemediğini söyledi. 

Büyükelçi Jeffrey, Obama yönetimindeki deneyimine dayanarak, mevcut bölgesel İran politikasının temel taleplerinde bir Biden başkanlığı olasılığında herhangi bir değişiklik hayal etmeyeceğini söyledi. 

Ayrıca,  ‘’Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda süren ateşkese saygı duyması yönündeki talebini’’ de yineledi. Jeffrey,  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda yaptığı açıklamaların aksine, ABD’nin “Türkiye’nin askeri bir harekete hazırlandığına dair hiçbir işaret görmediğini” de söyledi. 

Jeffrey şunları söyledi: 

‘’Türkiye’nin bir askeri hareket için hazırlandığına dair hiçbir işaret görmedik, Suriye Demokratik Güçlerinin herhangi bir Türk tepkisini haklı çıkaracak herhangi bir eylemi veya iddia edilen provokasyonunu görmedik. Dolayısıyla şu an için durumun olduğu gibi devam edeceğini düşünüyoruz.’’

Suriye’de ‘’iki Kürt grubunun [SDG ve ENKS] çeşitli nedenlerle bir araya gelmesini de destekliyoruz’’ diyen Suriye Özel Temsilcisi, ‘’Her şeyden önce Esad karşıtı muhalefeti olabildiğince birleşik görmek istediklerini’ de belirtti.

‘’PKK’nin Suriye Kürt toplumundaki mevcut sorunlardan biri’’ olduğunu ileri süren ABD’li diplomat, ‘’PKK kadrosunun Suriye’den ayrıldığını görmek istiyoruz. Türkiye ile gerilimin olmasının en önemli nedeni budur, bu gerilimi azaltmak istiyoruz çünkü kuzeydoğu dışındaki diğer tüm alanlarda Suriye’nin durumu konusunda Türkiye ile çok yakın bir koordinasyon içindeyiz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.