Çin'de ocaktan beri ilk kez korona kaynaklı ölüm kaydedilmedi

Çin'de ocaktan beri ilk kez korona kaynaklı ölüm kaydedilmedi

Çin'de ocak ayından bu yana ilk defa korona virüsü kaynaklı ölüm kaydedilmedi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, yeni tespit edilen 32 vakanın tamamının da yurtdışı kaynaklı olduğunu duyurdu.

A+A-

Haber Merkezi - Çin’de, korona virüsü salgınının ortaya çıkmasından bu yana ilk defa virüs kaynaklı ölüm kaydedilmedi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüse dair vakaları bildirmeye başladığı ocak ayından bu yana ilk kez bir ölüm yaşanmadığını duyurdu.

Bununla birlikte ülkede 32 yeni vaka tespit edildi. Ulusal Sağlık Komisyonu, bu vakaların hepsinin yurtdışı kaynaklı olduğunu ve yerel bulaşma yaşanmadığını duyurdu. Aralık ayından bu yana Çin’de enfekte olan kişilerin sayısı 81 bin 740. Ölü sayısı ise 3 bin 331 olarak veriliyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 77 bin 167 kişinini iyileştiğini ve taburcu edildiğini de açıkladı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Çin’de ortaya çıkan korona virüsü vakaları ve ölümler, ocak ayından bu yana Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından kaydediliyor ve açıklanıyor.

Çin’de kademeli olarak normal yaşama dönülüyor. Yeni tür korona virüsünün ortaya çıktığı Hubei eyaletinde, birçok yerleşim yeri aylardır karantina altında. Ancak, bu yerleşim yerlerinde karantina önlemleri hafifletilecek ve aylar sonra ilk defa insanlar Wuhan kenti dışına çıkabilecek. Yarından itibaren insanlar, sağlıklı olduklarını kanıtlayan kodlarla beraber Hubei eyaletinden ayrılabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.