Başbakan Barzani, Vatikan'da Papa'yla görüştü

Başbakan Barzani, Vatikan'da Papa'yla görüştü

Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti, Vatikan’da Papa Francesco görüştü. Kürdistan Bölgesi ve Hristiyanların bölgedeki mevcut durumunun görüşüldüğü toplantıda Papa Francesco, Kürdistan Bölgesi'ne önem verdiğini söyledi.

A+A-

Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti, Vatikan’da Papa Francesco ile bir araya geldi.

 

Vatikan’ı ziyaret eden Başbakan Neçirvan Barzani başkanlığındaki heyette, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Kürdistan Bölgesi İtalya Temsilcisi Rezan Kadir yer alıyor.

 

 

Rûdaw muhabiri Zınar Şino, toplantının ana konularının Kürdistan Bölgesi ve Hristiyanların bölgedeki mevcut durumu olduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Rezan Kadir, Papa Francesco’nun Kürdistan Bölgesi'ne önem verdiğini belirterek, “Bu çerçevede bugün yapılan görüşme büyük önem taşıyor” dedi.

 

Görüşmede Erbil ile Bağdat ilişkileri ve iki taraf arasında yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerileri, Kürdistan’lı Hristiyanlar ile terör örgütü DAİŞ’le savaştan dolayı Kürdistan’a sığınan 2 milyona yakın göçmenin durumu ve Kürdistan’daki diğer güncel gelişmelerin konuşulduğunu ifade eden Fuad Hüseyin, Papa’nın Vatikan’ın Kürdistan’a destek vermeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.