Avrupa'da 'Çöl Işığı' operasyonu: 30 tondan fazla kokain ele geçirildi

Avrupa'da 'Çöl Işığı' operasyonu: 30 tondan fazla kokain ele geçirildi

.

A+A-

'Çöl Işığı' adı verilen operasyon kapsamında, 30 tonun üzerinde kokain ele geçirildi ve 49 kişi tutuklandı.

Avrupa Birliği'nin (AB) polis teşkilatı Europol, Avrupa'nın kokain ticaretinin üçte birini kontrol eden bir 'süper kartelin' altı ülke tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonu sonucunda çökertildiğini duyurdu. Europol'un desteğiyle İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenen baskınlarda 30 tonun üzerinde kokain ele geçirildiği açıklandı. Europol, para aklama suçuna da bulaşan kartelin çökertilmesinde ABD'nin de rol oynadığını belirtti.

Europol açıklamasında, "Çöl Işığı" adı verilen operasyonla bağlantılı soruşturma kapsamında Hollanda'da 14, İspanya'da 13, Belçika'da 10, BAE ve Fransa'da ise altışar kişinin tutuklandığı ifade edildi. Europol, özellikle Dubai'de tutuklanan şüphelileri "yüksek değerli hedefler" olarak niteledi. AFP haber ajansına konuşan bir Europol kaynağı ise Hollanda'da tutuklanan şüphelilerden biri için "Son derece büyük bir balık" ifadesini kullandı.

Soruşturma kapsamında Avrupa ve BAE'de düzenlenen son baskınlar 8-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Hollanda'daki tutuklamalar ise 2021 yılında gerçekleştirildi. (DW Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.