Amedspor’dan Cizrespor açıklaması: Sözün bittiği yer!

Amedspor’dan Cizrespor açıklaması: Sözün bittiği yer!

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup takımlarından Cizrespor’un ligden çekilme kararını değerlendiren Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, “Cizrespor’un ligden çekilme kararı, nedenlerinin kendilerine ait olmadığı bir sonuçtur. Sözün bittiği yer!” dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Yazılı açıklama yapan Metin Kılavuz, TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup takımlarından Cizrespor’un ligden çekilme kararını değerlendirdi.

Cizrespor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç’in çekilme kararıyla ilgili açıklamasını anladıklarını ifade eden Kılavuz, “Benzer durumları biz de yaşadık” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sporda rekabet eşitliğini sağlamakla görevli ve sorumlu olan kurumların rekabeti ortadan kaldıran yaklaşımlarının nasıl sorunlu olduğunun mağduruyuz. Her deplasmanda marşlarla karşılanma, hazır kıta tribünlerde ötekileştirmeye azami çaba sarf ettiğiniz Doğu’nun takımlarına yönelik ırkçı sloganlar, küfür ve şiddet... Sporun evrensel tanımının milliyetçilik tohumlarının atılıp, gübrelenip, sulanıp boy verdirildiği stadyumlar ve spor salonları… Spor alanları arena, sporcular gladyatör mizansenini alkışlayan kitleler… Ne oluyor?”

“Vicdan ve sağduyu bu suskun çığlığa yüksek tonda ne zaman ses verecek?” diyen Kılavuz, “Bizler, yani sizin ‘oralılar’ dedikleriniz avazımızın çıktığı kadar ses veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılavuz, “Bir ses de Amedspor’dan gelsin. Bir umut belki sağır olmayan kulaklar kalmışsa duysun diye. Bölge illeri kaç profesyonel kulüp ile temsil ediliyor? Yıllık faaliyet raporlarınızda ne kadar yer kaplıyoruz? Gözlemci ve temsilcilerinizin raporlarını yazan kalem her ilde aynı mı?” diye sordu.

“VİCDANLI VE SAĞDUYULU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Cizrespor Başkanı’nı aradığını söyleyen Metin Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Telefonla arayıp dayanışma duygularımızı değerli Maruf Başkan’a ilettim. Değerli Başkan çekilme kararının nedenlerini izah etti. ‘Çekildik, birazdan futbolcuları uğurlayacağım’ dedi. Sözün bittiği yer! Cizrespor’un ligden çekilme kararı, nedenlerinin kendilerine ait olmadığı bir sonuçtur. Nedenlerin sahiplerini, birazcık da olsa kalmışsa, vicdanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”

Kılavuz, “Marşlar ve ırkçı sloganlarınızla karşılayıp, şiddet uygulayacağınız Cizrespor yok artık. Vicdansız düdük çalacağınız ve adil olmayan kalemlerinizle yazacağınız raporlara karşılık bir Cizrespor yok artık. Kırmızıyı severiz ama acilen renk yeşil olmalı. Futbol masada değil, sahada güzeldir. Her Bijî Cizrespor. Cizrespor Amedspor’dur” dedi.

CİZRESPOR’UN LİGDEN ÇEKİLME KARARI

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup takımlarından Cizrespor'da kulüp başkanı Maruf Sefinç, Ağrı 1970 Spor ile yaptıkları maç sonunda ligden çekilme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Maruf Sefinç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) kendilerine olan yaklaşımını ve hatalarını eleştirerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz bir spor kulübüyüz. Biz sporun gerektirdiği bütün güzel şeyleri yerine getirmek ile mükellefiz ve bunun mücadelesini verirken, hakemler bu kadar art niyetli davranıyorlarsa, başka yerlerden gelip bu hukuksuzluğu bu adaletsizliği yapıyorlarsa biz bunu sindiremeyiz.

Biz bunu kaç hafta sindirdik ancak daha da sindiremeyiz. Biz hak hukuk peşindeyiz. Adaletli davransınlar. Bu futbolcular güzel ülkemizin her bir yanından gelmişler. Kendi ekmekleri için gelmişler. 90 dakika burada mücadele ediyor. Alın teri döküyorlar. Kendi çocuklarına ekmek götürüyorlar. MHK’ya itiraz ediyoruz.

Dosyayı açıp bakmıyorlar bile. Biz spor anlamında Cizrespor'un bayrağını Türkiye'nin dört bir yanında bir kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla dalgalandırıyoruz. Ama sonuç ortada. Her hafta aynı pozisyonlar, aynı verilmeyen penaltılar. Böyle bir mücadele olur mu? Onun için Cizrespor Kulübü olarak biz ligden çekiliyoruz."

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'taki Cizrespor 27 puanla 10'uncu sırada yer alıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler