ABD'li yetkili: Patriotların konuşlandırılacağı yer Kürdistan Bölgesi olmalı

ABD'li yetkili: Patriotların konuşlandırılacağı yer Kürdistan Bölgesi olmalı

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Michael McCaul, ABD’nin Irak'a Patriot hava savunma sistemini konuşlandırması durumunda, bunun Kürdistan Bölgesi olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- K24’te yer alan habere göre, Michael McCaul, ABD'nin, İran'ın balistik füze saldırıları sonrası Irak'taki askeri üslerini korumak için kurmak istediği Patriot hava savunma sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Irak’ın Patriot hava savunma sistemini konuşlandırmasını ABD’den istemesi gerektiğini vurgulayan McCaul, şunları söyledi:

“Bu konuda görüşmeler devam ediyor. Irak ABD’den Patriotlar için resmi olarak başvuruda bulunmalı. Irak'taki ABD askeri üssüne düzenlenen saldırıların ardından Irak ve Amerikan birliklerini korumak için bir sistem oluşturulmalıdır.”

Kürdistan Bölgesi’nin en güvenilir bölge olduğunu ifade eden McCaul, “Doğrusu Kürdistan Bölgesi Irak’ın tamamında en güvenli yerdir. Patriot hava savunma sisteminin Kürdistan Bölgesi’nde konuşlandırılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Bunu sık sık kendi aramızda tartışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sonra İran’ın Irak'taki ABD üssüne yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından, Pentagon, Patriot füzelerini Irak'taki askeri üslerine yerleştireceğini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper da bu konuda halen Bağdat hükümetinden izin beklediklerini söylemişti.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.