Akar: S-400 müzakerelerinde ilerleme var ancak...

Akar: S-400 müzakerelerinde ilerleme var ancak...

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sistemi konusunda Amerikan yönetimi ile süren müzakerelerde ilerleme gördüğünü ancak muhtemel ABD yaptırımlarına karşı da Ankara’nın hazırlandığını söyledi.

A+A-

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sistemi konusunda Amerikan yönetimi ile süren müzakerelerde ilerleme gördüğünü ancak muhtemel ABD yaptırımlarına karşı da Ankara’nın hazırlandığını söyledi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 savunma sistemi konusunda Amerikan yönetimi ile süren müzakerelerde ilerleme gördüğünü ancak muhtemel ABD yaptırımlarına karşı da Ankara’nın hazırlandığını söyledi.

S-400 savunma sistemi ve F-35 savaş uçakları konusunda Ankara ile Washington arasında yaşanan derin görüş ayrılığının yankıları sürüyor.

Akar, yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile Savunma Bakanlığında düzenlenen iftarda bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Akar, Türkiye’nin F-35 savaş uçağı projesinde yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve programın planlandığı gibi sürmesini beklediğini söyledi. Savunma Bakanı, Amerikalı yetkililerle müzakerelerin sürdüğünü bildirdi.

Hulusi Akar, Patriot savunma sistemi için ABD’nin yaptığı satış teklifini Türkiye’nin değerlendirdiğini belirterek iki ülkenin fiyat, teknoloji transferi ve ortak üretim meselelerini müzakere ettiğini açıkladı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.