Zebarî: Peşmerge bölgeye dönmeli

Zebarî: Peşmerge bölgeye dönmeli

.

A+A-

IŞİD terör örgütünün son iki günde Mahmur ve Kerkük’te düzenlediği terör saldırılarında en az 16 federal polis ve askerin öldürüldüğü bildiriliyor. Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zêbarî’ye göre; Peşmerge güçleri “tartışmalı bölgelere dönmediği sürece bu güvenlik boşluğu terör saldırılarına her zaman zemin sunacak.

IŞİD terör örgütünün Mahmur ve Kerkük’te Irak güvenlik güçlerine yönelik düzenlediği terör saldırılarında en az 16 Irak federal polis ve askerinin öldürüldüğü, çok sayıda güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi.

Konu hakkında BasNews’e değerlendirmelerde bulunan Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zêbarî, Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgelerindeki IŞİD saldırılarındaki artışa dikkat çekerek, Peşmerge güçlerinin bölgeye dönmesinin ve güvenlik boşluğunun dolsurulmasıyla terör saldırılarının önüne geçilebileceğini söyledi.

IŞİD terör örgütünün taktik değişikliğe gittiği tespitinde bulunan Babekir Zêbarî’ye göre IŞİD düzenli savaştan partizan savaş tarzı taktiğine geçtiğini belirterek, “Bu taktik IŞİD’i eskisinden daha tehlikeli yapıyor” yorumunda bulundu.

Irak eski Genelkurmay Başkanı Babekir Zêbarî sözlerini şöyle tamamladı: “IŞİD bir boşluk bulduğu anda saldırıyor. Koalisyon güçlerinin Irak’ta çekilmesi söz konusu olursa IŞİD yeniden Irak’ı işgal girişiminde bulanabilir.”

Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.