Yarın görülecek duruşma öncesi Türkan Elçi: Umarım yine aynı şeyleri yaşamayız

Yarın görülecek duruşma öncesi Türkan Elçi: Umarım yine aynı şeyleri yaşamayız

.

A+A-

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü 28 Kasım 2015’te Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması yarın 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmada tanıkların dinlenmesi bekleniyor.

Davada 3’ü polis 4 sanık yargılanıyor. Tutuksuz yargılanan sanık polisler F.T., S.T. ile M.S. için “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Firari sanık Uğur Yakışır hakkında ise hem Tahir Elçi hem de aynı gün öldürülen 2 polis nedeniyle üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

Türkan Elçi: Yer yer beyin kanamalarına rastlanıldı

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, duruşma öncesinde “Yarın 3. Duruşmamız var, umarım yine aynı şeyleri yaşamayız” dedi.

Bir mağrur olarak duruşmalarda yaşananların kendisine çok ağır geldiğini belirten ve son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunlarına dikkati çeken Türkan Elçi, “5 yılın ardından katıldığımız ilk duruşmada dışarıya atılmakla tehdit edildik. Bir mağdur olarak bana çok ağır geldi, bitmeyen baş ağrısı şikayeti sonucunca MR çektirdiğimde yer yer beyin kanamalarına rastlanıldı. Yarın 3. Duruşmamız var, umarım yine aynı şeyleri yaşamayız” mesajını paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.