Viyana'da silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti; "saldırgan Kuzey Makedonya kökenli"

Viyana'da silahlı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti; "saldırgan Kuzey Makedonya kökenli"

.

A+A-

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki saldırıda, saldırgan ile birlikte 4 kişi hayatını kaybetti, en az 17 kişi de yaralandı. Hastanede tedavisi süren 7 kişinin hayati riski bulunuyor.

Viyana polis şefi basın toplantısında, olayda iki erkek ve iki kadın olmak üzere 4 sivilin hayatını kaybettiğini; bilinen tek saldırganın ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polis tarafından öldürülen saldırganın "IŞİD sempatizanı" olduğunu ifade etti.

Kaçan bir başka kişinin halen arandığını vurgulayan içişleri bakanlığı, olayda birçok şüphelinin olabileceğini açıkladı. 18 noktaya baskın düzenleyen Avusturya polisi, saldırıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle 14 kişiyi gözaltına aldı. Ancak ikinci saldırganın henüz yakalanamadığı bildirildi.

Saldırgan, Viyana doğumlu 20 yasında Makedon kökenli bir genç

Yerel basında, öldürülen saldırganın Kurtin S. adlı 20 yaşında Makedon kökenli bir gencin olduğu belirtildi.

Falter gazetesinin editörü Florian Klenk, Viyana'da doğup büyüyen Kurtin S'nin istihbarat servisleri tarafından takip edildiği ileri sürüldü. Saldırgan, Suriye'ye giderek IŞİD'e katılmak isteyen 90 Avusturya vatandaşından biri olarak biliniyordu. Fakat polis, eyleme geçeceği tahmin etmiyordu.

Saldırganın 2019'daki hapis cezası küçük yaşı sebebiyle ertelenmiş

Öte yandan daha önce IŞİD ile bağlantısı olduğu belirlenen Kurtin S.'nin Suriye'ye gitmek isterken yakalandığı ve Nisan 2019'da 22 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, zanlının yaşı küçük olduğu gerekçesiyle sadece 7 ay cezaevinde kaldığını ve aralık ayında serbest bırakıldığını açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.