USCIRF’den ABD'ye çağrı: Rojava Yönetimi’ni siyasi hükümet olarak görün!

USCIRF’den ABD'ye çağrı: Rojava Yönetimi’ni siyasi hükümet olarak görün!

.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uluslararası Din ve İnanç Özgürlüğü Komitesi (USCIRF) Komiseri Nadine Maenza, Rojava yönetimi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Rojava’da temeslarını sürdüren Nadine Maenza , “ABD Hükümetine çağrımız, Rojava Özerk Yönetimi’ni yerel siyasi bir hükümet olarak görmesidir” dedi.

USCIRF Komiseri Nadine Maenza, Rojava Üniversitesi’nde ‘Birlikte barışı dağıtalım’ sloganıyla başlayan Uluslararası Mezopotamya Din ve İnanç Kongresi’ne katıldı.

Ardından Maenza ve beraberindeki heyet, Kamışlo’da bulunan Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.

Rojava Dış İlişkiler Dairesi’nde Eşbaşkan Abdulkerim Ömer, yardımcıları Ebir Eliya ve Fener El Giet tarafından karşılanan Manzea, ziyaret ve toplantının ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

"ABD artık Özerk Yönetim'le diğer dünya ülkeleriyle olduğu gibi ilişki kuruyor"

Manzea yaptığı açıklamada ABD’nin Özerk yönetimi siyasi bir hükümet olarak görmesi gerektiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Burada ilk olarak Özerk Yönetim ile ilişkiler genişletilmelidir, nitekim şu anda bunu görebiliyoruz. Şu anda hükümetle işbirliği yapılıyor. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Fakat aynı zamanda ABD Hükümetine çağrımız, Rojava Özerk Yönetimi’ni yerel siyasi bir hükümet olarak görmesidir. Buraya ilk geldiğimde ABD, Özerk Yönetim’le konuşmuyordu, sadece Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile konuşuyordu.”

Bölgede durumun değiştiğini ABD’nin artık normal ve diğer dünya devletleriyle olduğu gibi Özerk Yönetim ile ilişki kurduğunu ifade eden Maenza, “Bu güzel bir gelişme. Fakat elbette ABD’nin daha güçlü  bir destek sunması taraftarıyız ve ilişkilerini devam ettirmesinden yanayız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.