Ürdün Kralı: Kürdistan Bölgesi’yle özel ilişkilere sahibiz

Ürdün Kralı: Kürdistan Bölgesi’yle özel ilişkilere sahibiz

Başkent Amman’da Başbakan Mesrur Barzani’yle ile bir araya gelen Ürdün Kralı II. Abdullah, Kürdistan Bölgesi’yle özel ilişkilere sahip olduklarını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - Başbakan Mesrur Barzani, Ürdün’ün başkenti Amman’daki Besman Sarayı’nda Kral II. Abdullah ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi-Ürdün ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Ürdünlü yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’ndeki yatırımlarının artırılması için ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesinde koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Başbakan, desteğinden dolayı Ürdün’e teşekkür ederek, bölgenin istikrarı açısından Kral II. Abdullah’ın rolüne dikkat çekti.

Ürdün Kralı II. Abdullah da Kürdistan Bölgesi ve Irak’la özel ilişkilere sahip olduklarını belirterek, ülkesinin, gerekli tüm desteği sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kral II. Abdullah, ticari ilişkilerin iki tarafın yararına olacak şekilde gelişmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Başbakan Mesrur Barzani, Amman’da basın mensuplarına verdiği demeçte, Ürdün’ün DAİŞ savaşındaki yardımlarına vurgu yaptı.

Bağdat’ta kurulacak hükümete de değinen Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarına saygı duyulması gerektiğini kaydetti.

Ürdün’den gelen resmi davet doğrultusunda Amman’da temaslarda bulunan Başbakan’a, İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Şehit ve Enfal Mağdurları Bakanı Abdullah Hacı Mahmud ve Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Müdür Sefin Dizeyi eşlik etti.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.