Ukrayna’daki savaş her saniye bir çocuğu mülteci durumuna düşürüyor

Ukrayna’daki savaş her saniye bir çocuğu mülteci durumuna düşürüyor

.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgalinden bu yana savaş nedeniyle her saniyede bir çocuğun mülteci konumuna düştüğünü açıkladı.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, son 20 gün içerisinde Ukrayna'da günde 70 bin çocuğun mülteci durumuna düştüğünü ve bunun neredeyse her saniyede bir çocuğa tekabül ettiğini belirtti.

DPA’nın haberine göre, Ukraynalı yetkililer, bugün dokuz insani koridoru açarak Rusya'nın askeri saldırısı karşısında daha fazla sivili kurtarmayı planlıyor.

Ukrayna'nın planları arasında, ülkenin güneydoğusunda bulunan kuşatma altındaki liman kenti Mariupol'daki sivilleri tahliye etme girişimi de bulunuyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, tonlarca yardım taşıyan bir konvoyun, yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Berdyansk'tan yeniden hasar gören şehre ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Dün yoğun Rus bombardımanının başlamasından bu yana ilk kez Mariupol'dan çok sayıda sivilin kaçmayı başardığı, ancak bir yardım konvoyunun bölgeye giremediği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.