Türkiye’ye bağlı silahlı güçler Halep’te 4 Kürt köyünü bombaladı

Türkiye’ye bağlı silahlı güçler Halep’te 4 Kürt köyünü bombaladı

.

A+A-

Halep’te YPG savaşçıları ile Türkiye'ye bağlı Suriye Milli Ordusu (SMO) arasında yaşanan çatışmalar ardından YPG'nin denetiminde bulunan dört Kürt köyü SMO tarafından bombalandı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, dün gece Halep'in kuzeyindeki Kefir Xaşir köyünde Türkiye’ye bağlı silahlı güçler ile YPG savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve bu çatışma sonucunda bir SMO üyesinin öldüğünü bildirdi.

SOHR’un yaptığı açıklamanın devamında, Türkiye’ye bağlı silahlı grupların Til Rifat çevresinde YPG'nin denetiminde bulunan dört köyü bombaladığı belirtildi.

Efrin'in Türk ordusu ve ona bağlı silahlı gruplar tarafından işgal edilmesi sonrasında yaklaşık 250 bin Kürt Efrin'de yerinden edildi ve Til Rifet ve çevresine (Şehba bölgesi) yerleşti.

YPG ve Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan her bir çatışma ardından bölge, Türk Güvenlik güçleri tarafından sık sık bombalanmaya tabi tutulmakta ve bunun sonucunda sivil halk hayatını kaybetmekte.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.