Türkan Elçi’den Erdoğan’a: Bir baro başkanı öldürülmüştü bir zamanlar…

Türkan Elçi’den Erdoğan’a: Bir baro başkanı öldürülmüştü bir zamanlar…

Türkan Elçi, Twitter hesabından Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de polis şiddeti sonucu öldürülen siyahi adam George Floyd’a ilişkin sözlerini paylaşarak, “Bizim de bir ‘konumuz’ var. Bizim konunun da takipçisi olunsa” ifadelerini kullandı.

A+A-

 

Haber Merkezi - Diyarbakır’da 28 Kasım 2015 günü öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de öldürülen siyahi adam George Floyd olayının takipçisi olacağız sözlerine ilişkin, “Bizim de bir ‘konumuz’ var. Bir baro başkanı öldürülmüştü bir zamanlar. Üç polis bilinçli taksirle ölüme sebebiyetten yargılanacak. Bizim konunun da takipçisi olunsa” dedi.

Tahir Elçi’nin eşi ve Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Başkanı Türkan Elçi, Twitter hesabından Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de polis şiddeti sonucu öldürülen siyahi adam George Floyd’a ilişkin sözlerini paylaşarak, “Bizim de bir ‘konumuz’ var. Bizim konunun da takipçisi olunsa” ifadelerini kullandı.

Türkan Elçi, George Floyd olayının takipçisi olacaklarını söyleyen Erdoğan’a yönelik, “Bizim de bir ‘konumuz’ var. Bir baro başkanı öldürülmüştü bir zamanlar. Üç polis bilinçli taksirle ölüme sebebiyetten yargılanacak. Bizim konunun da takipçisi olunsa” paylaşımında bulundu.

                             ekran-goruntusu-3726.png

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada George Floyd için başsağlığı mesajı yayımlayarak öldürülmesini kınamıştı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“ABD'nin Minneapolis kentinde, George Floyd'un işkenceyle ölümüne yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım, hepimizi derinden üzdü ve aynı zamanda dünya çapında karşı çıktığımız haksız düzenin en acı verici tezahürlerinden biri haline geldi.

Peygamber Efendimiz'in ilkelerine uygun olarak ırk, renk, din, dil veya inanca dayalı herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın haklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Beyazın siyah, siyahın da beyaz üzerinde bir üstünlüğü yoktur.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'insanlık dışı' olarak nitelendirdiği eylemin faillerinin 'hak ettikleri cezayı' almalarını umduğunu belirtirken, “Konunun takipçisi olacağız. George Floyd'u saygıyla anıyor, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum” diye devam etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.