TTB: 11 sağlık çalışanı daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

TTB: 11 sağlık çalışanı daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

.

A+A-

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye genelinde bir günde 11 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) paylaştığı bilgiye göre 20 Aralık’ta 11 sağlık çalışanı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Giresun İl Sağlık Müdürlüğünde sağlık memuru olarak çalışan Ali İhsan Kabadayı, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'den emekli Patoloji Uzmanı Dr. İbrahim Zühtü Altuğ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden emekli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cahit Günhan, İstanbul'da özel bir hastanede çalışan Dâhiliye Uzmanı Dr. Orhan Çaşkurlu, Manisa'da çalışan Eczane Teknisyeni İlhan Sağıroğlu, Trabzon'da çalışan Eczacı Mehmet Raşit Uzar,Kastamonu'nun eski İl Tarım Müdürü ve Tosya'nın eski belediye başkanı olan Veteriner Hekim Sait Gülabacı, Samsun Çarşamba 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde şoför olarak görev yapan Rıfat Ataseven, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin eski başhekimlerinden olan Dişhekimi Serkan Munis, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne bağlı semt polikliniğinde görev yapan Hemşire Hamza Mesut Özaslan, Mersin Tarsus'ta özel bir hastanede çalışan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Nuri Ocak. Antep'te çalışan Eczane Teknisyeni Cuma Kara” ifadelerine yer verildi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüsünden en çok etkilenen meslek grubunun sağlık çalışanları olduğunu belirterek, dünyadaki rakamlara göre Türkiye’deki durumun daha çarpıcı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhan, “Gerçekten en ön safta olan sağlık çalışanları tüm enfekte olan 1 milyon 900 bin kişinin arasında 120 binini oluşturuyor. Bu açıdan baktığımızda gerçekten çok ciddi bir yoğunluk söz konusu. Yani her 15 enfekte olan kişiden birisi sağlık çalışanı, her korona hastası olan 10 kişiden birisi sağlık çalışanı. Üstelik sağlık çalışanlarının eşlerini, ailelerini, büyüklerini de düşündüğümüzde aslında Türkiye’deki Covid-19 hastalarının en büyük yükünü çekenin sağlık çalışanları ve onların ailelerinin olduğunu söylemek çok doğru bir yaklaşım olacaktır” ifadesini kullandı.

200’den fazla sağlık çalışanının koronavirüsünden hayatını kaybettiğine dikkat çeken Prof. Dr İlhan, “İki defa pozitif olduğu halde tekrar görevinin başında olan sağlık çalışanları var. Sağlık çalışanları corona virüsü sürecinde sadece hastanelerde hizmet vermiyor. Sahada filyasyon yapan sağlık çalışanlarından, 112 çalışanı arkadaşlarımızdan pozitif olanlar var, eczacılarımızdan pozitif olanlar var” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.