TSK Menbiç çevresinde devriye geziyor iddiası

TSK Menbiç çevresinde devriye geziyor iddiası

Menbic'in dış mahallelerinde, TSK'ye ait zırhlı araçlarının ortak devriye koordinasyon faaliyeti için çalışmalara başladığı iddia edildi. Menbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş Türk askerlerinin Menbiç'e girdiği iddalarını yalanladı.

A+A-

Türkiye ile ABD arasında yapılan Menbic anlaşmasının aşamalarından biri olan ortak devriye gücü için çalışmaların başladığı iddia edildi. Türk askerinin Menbic’in dışında devriye gezdiği görüntüler yayımlanırken, Anadolu Ajansı’nın Suriye-Ortadoğu muhabiri Levent Tok Menbic çevresinde görülen zırhlı araçlar için “Bir test sürüşü diyebiliriz” dedi.

Buna göre, ABD ile anlaşma çerçevesinde kurulacak ortak devriye için koordinasyon faaliyetleri başlatıldı. Zırhlı araçların Sajur Çayı boyunca devriye gezdikten sonra geri döndüğü belirtildi.

Menbiç Askeri Meclisi: İddalar yalan

Menbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwêş ANHA'ya verdiği demeçte Türk devletinin Menbiç'e girdiği yönündeki iddiaları yalanladı ve Türk devriyelerinin Fırat Kalkanı bölgelerinde , Amerikan devriyelerinin ise Menbiç askeri Meclisi'nin bölgesinde devriye gezeceğini söyledi.

Bölgeden bilgi aktaran gazeteci Hikmet Durgun da konuyla ilgili attığı tweette: "Türk askerinni Menbiç'e girdiği doğru değildir.Türk askeri Menbiç'in sınırındaki Sacur çayı bölgesinde konuşlandı. Türk askeri ÖSO'nun denetimindeki sınırda ABD askeri ise Menbiç tarafında devriyeler yapacak." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.