Trump’a 4. ceza davası açıldı: 25 Ağustos’a kadar teslim olması gerekiyor

Trump’a 4. ceza davası açıldı: 25 Ağustos’a kadar teslim olması gerekiyor

.

A+A-

Georgia eyaleti Fulton Bölge Savcılığı, ABD eski Başkanı Donald Trump’a 2020 seçim sonuçlarını geçersiz kılmaya çalıştığı iddiasıyla yeni bir ceza davası açtı. Son 4 ayda hakkında açılan dördüncü ceza davası kapsamında, Trump’ın 25 Ağustos’a kadar gözaltına alınmak üzere teslim olması bekleniyor.

ABD eski başkanı Donald J. Trump hakkında son dört aydaki dördüncü ceza davası açıldı. Georgia eyaleti Fulton Bölge Savcılığı Donald J. Trump’ın 2020 seçimlerinde Georgia’da Biden’in kazanması üzerine eyaletteki seçim sonuçlarını geçersiz kılmaya çalıştığı ve kendisinin kazanması için Cumhuriyetçi siyasetçilerle iş birliği yaparak suç işlediği iddiasıyla 13 farklı suçtan iddianame hazırladı. İddianame mahkeme jürisi tarafından kabul edildi. Trump’ın 25 Ağustos’a kadar teslim olması bekleniyor. Eyalet yetkilileri önceki gözaltı süreçlerinin aksine Trump’ın gözaltı fotoğrafı (mugshot) çekinebileceğini açıkladı.

Georgia eyaletinde açılan ceza davası federal bir mahkemede değil, federe bir eyalet mahkemesinde görüleceği için Trump’ın veya Cumhuriyetçi bir başkanın seçilmesi durumunda davayı af yoluyla düşürme imkanı bulunmuyor. Bu nedenle Trump’ın avukatlarının itiraz ederek davayı federal mahkemelere taşıma talebinde bulunması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.