Toplu mezardan çıkarılan Ezidi Kürtlerin naaşı Şengal’e getirilecek!   

Toplu mezardan çıkarılan Ezidi Kürtlerin naaşı Şengal’e getirilecek!  

.

A+A-

Şengal’in Koço köyündeki toplu mezarından çıkarılan ve Bağdat’taki morglarda bekletilen 100 kişinin naaşının Şengal’e geri getirileceği kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal İşler Bakanlığı, Irak Hükümeti temsilcileri ile BM temsilcilerinden oluşan bir komisyon 15-19 Mart 2019 tarihleri arasında Koço köyünde çalışma başlatmış ve bugüne kadar toplu mezarlardan çıkarılan 500 kişinin cesedi farklı nedenlerden dolayı Bağdat morgunda bekletiliyordu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Şengal Kaymakamı Mahma Halil, Ezidi Kürtlere ait 100’den fazla naaşın 29 Ocak 2021’de düzenlenecek bir merasimle Şengal’e uğurlanacaklarını ifade ederek, “Ölenlerin yakınları Şengal’de naaşları teslim alarak toprağa verecekler” ifadesini kullandı.

“Şengal’in Koço köyünde yaşayanlar yakınlarına ait cesetlerin Şengal’e getirilmesini istiyor” diyen Mahma Xalil, 100’den fazla Ezdinin naaşının Şengal’e gelmesi için beklendiğini kaydederek, “Birleşmiş Milletler, Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Irak hükümetine teşekkürlerimizi ileterek Ezidilere karşı işlenen bu suçun soykırım sayılması için çalışmalarını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

Terör örgütü IŞİD, Ağustos 2014’te Şengal ve köylerine saldırmış, 6 binden fazla Ezidi Kürt’ü kaçırmıştı. Örgüt mensupları ayrıca çoğunluğu erkek yüzlerce kişiyi de kurşuna dizmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.