Teksas'ta ırkçı gözaltıya tepki yağıyor

Teksas'ta ırkçı gözaltıya tepki yağıyor

ABD'de iki atlı polis, siyah bir kişiyi kelepçeleyip karakola iple bağlı halde götürdü. Köleliği hatırlatan bu ırkçı uygulama tepki çekti.

A+A-

ABD'de iki atlı polis, siyah bir kişiyi kelepçeleyip karakola iple bağlı halde götürdü. Köleliği hatırlatan bu ırkçı uygulama tepki çekti.

ABD’nin Teksas eyaletinde bipolar ve evsiz olduğu belirtilen siyah bir adamın atlı polisler tarafından kelepçelenip iple yürütüldüğü görüntülere tepki yağıyor. Teksas polisinin kölelik dönemini hatırlatan uygulaması sosyal medyada viral oldu.

Olay geçtiğimiz cumartesi günü, Teksas’ın Galveston kentinde yaşandı. 43 yaşındaki Donald Neely, başkasının arazisine izinsiz girme suçlamasıyla gözaltına alındı. Ancak iki atlı polis, Neely’yi kelepçeledi ve kelepçelere bir ip bağladı. Evsiz adam, atların üzerindeki polisler tarafından bu şekilde karakola ‘yürütüldü’.

‘BEYAZ OLSAYDI BÖYLE BİR ŞEY YAŞANMAZDI’

Facebook kullanıcısı Erin Toberman’ın “Bu adamın yaşadıklarının kesinlikle hiçbir bahanesi olamaz” mesajıyla paylaştığı bu kareler, sosyal medyadan ve Amerikan siyasetinden tepki çekti. Avukat Rebecca J. Kavanagh kölelik benzetmesi yaparak, “Polisler onu at üstünde sokaklarda gezdirdi. Sanki onlar köle sahibi ve o da onların kölesiymiş gibi” tepkisini gösterdi.

‘2019 YILINDAYIZ, 1819 DEĞİL’

Sivil hakları savunan NAACP isimli kuruluşun Houston şubesinin Başkanı James Douglas, fotoğrafın bir saygısızlık göstergesi olduğunu söyleyerek, “2019 yılındayız, 1819 değil” dedi. Galveston Adalet Koalisyonu isimli sivil toplum kuruluşunun Başkanı Leon Phillips ise yaşananları 1920’lere benzeterek, “Tek bildiğim, at üzerindeki iki beyaz polisin, siyah bir adamı kelepçelerine bağlı bir iple sokakta gezdirdiği. Bu mantıksız, nokta. Ve şunu biliyorum ki, eğer bu beyaz bir kişi olsaydı, böyle bir şey yaşanmazdı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.