Tanrıkulu: ‘Türkiye, AİHM’deki Demirtaş davasında Alman avukata para verdi’

Tanrıkulu: ‘Türkiye, AİHM’deki Demirtaş davasında Alman avukata para verdi’

.

A+A-

HDP tarafından "AİHM kararlarının uygulanmamasının yarattığı sorunların araştırılması amacıyla” verilen Meclis Araştırma önergesine yönelik görüşmelerde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin AİHM’deki Selahattin Demirtaş davasında Alman bir avukat tuttuğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Bakın, yirmi yılda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye'yi savunacak bir avukat yetiştirememişsiniz, Alman bir avukata para vermişsiniz Demirtaş davasında” sözleriyle dikkat çekti.

Tanrıkulu “Eğer bu sözleşmeye taraf olmuşsak ve Mahkemenin de yetkisini kabul etmişsek kararın gereğini yerine getireceğiz” diye konuştu.

Tanrıkulu, “Siyaset talimat veriyor, yargı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymuyor, o kararlara uymamak için de inanılmaz hileler yaratıyor, Sayın Erdoğan ‘Hamlemizi yaparız’ dedikten sonra Sayın Demirtaş hapiste kalmazdı. Bakın, organize kötülük yapıyorsunuz. Peki, ne yapacaksınız?” dedi.

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki yargıçlar sizin Çağlayan'da mahkeme mahkeme dolaştırdığınız yargıçlar değil. Duruşmaya bizzat ben katıldım, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir yurttaşı olarak, bu kurulun bir üyesi olarak, bir avukat olarak utandım” diyen Tanrıkulu, “Bakın, yirmi yılda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye'yi savunacak bir avukat yetiştirememişsiniz, Alman bir avukata para vermişsiniz Demirtaş davasında” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu şöyle devam etti:

“Bu hukuka aykırı kararlarla, talimatla verilmiş kararlarla adı ‘mahkeme’ olsa bile cezaevinde tutmaya devam ediyorsunuz; ikisinin arasında bir fark yok, her ikisi de hürriyeti tahdit suçudur. O nedenle sizler belki siyasi hesabını vereceksiniz, vicdani hesabını vereceksiniz ama inanın, burada söylüyorum, bunların sorumlusu olan hepsi adil bir biçimde hukuken hesabını vereceklerdir.”

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.