Taliban bu kez müzik aletlerini yaktı

Taliban bu kez müzik aletlerini yaktı

Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra birçok insan hakkını ortadan kaldıran Taliban, bu kez Herat kentinde müzik aletlerini yaktı.

A+A-

2021'de iktidarı zorla ele geçiren ve o dönemden bu yana ülkeye şeriat yönetimi dayatarak özellikle kadınların zor kazanılmış haklarının altını muazzam derecede oyan Taliban, bu kez de ülkenin batısında bulunan Herat kentinde müzik aletlerini yaktı.

Konuya dair açıklama yapan Erdemi Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Komitesi Başkan Yardımcısı Şeyh Aziz Al-Rahman Al-Muhacir, müzik dinlemenin yasak olduğunu ve yetkililerin bu nedenle müzik aletlerini toplayıp yaktığını açıkladı. Al-Muhacir, açıklamayı müziğin teşvik edilmesinin "yozlaşma" olduğunu ve müziğin "gençlerin yanlış yönlendirilmesine ve toplumun yok edilmesine" neden olduğunu ileri sürdü.

TOLOnews haber kanalı da kentte bir yığın enstrüman ve hoparlörün yakıldığını gösteren bir fotoğraf yayınladı.

SANATÇILAR ÜLKEYİ TERK EDİYOR

2021 yılında Afganistan'da iktidarı ele geçiren Taliban, müzik yayınlarını yasaklamıştı. Bu yasakların ardından, son zamanlarda düğün salonu sahiplerine müzikten uzak durulması uyarıları yapılırken, santçı ve müzisyenler ülkeyi terk ediyor. Bunun yanı sıra, düğün ve benzeri kutlamalarda, İslami kurallara “aykırı” olabilecek etkinlikler yasaklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.