Talabani: Henüz bir anlaşmaya varmadık

Talabani: Henüz bir anlaşmaya varmadık

.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Bağdat’taki temaslarında henüz bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Bağdat’taki temasları kapsamında henüz bir anlaşmaya varmadıklarını söyleyerek, karşılıklı olarak iyi bir anlayış ortamının oluştuğunu ve anlaşmayı imzalamadan Kürdistan Bölgesi’ne dönmeme konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Dicle televizyonuna konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Yüksek Müzakere Heyeti Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, bu seferki Bağdat ziyaretlerinin, sadece Kürdistan Bölgesi’nin mali hakları, bütçe ve Borçlanma Yasası’nı görüşmek üzere olduğunu ifade etti.

Bağdat’ta 10 gündür hükümetten ve siyasetten yetkililerle bir araya geldiklerini bildiren Talabani, “Yasalara göre bizim hak ve görevlerimiz var. Bizden petrol ve petrol dışı gelirleri teslim etmemiz isteniyor. Biz de bütçedeki payımızı müzakere ediyoruz. Erbil ile Bağdat’ın sorunu sadece bütçe değil, anayasa, petrol ve doğalgaz yasası, Peşmerge ve 140’ıncı madde gibi sorunlar da çözülmemeiş halde duruyor ” dedi.

Kürtlerin Araplarla hiçbir sorununun olmadığını kaydederek, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki sorunların siyasi olup, anayasa ve yasalarla alakalı olduğunu söyleyen Talabani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın diğer bölgelerinin geri kalmasını hiçbir zaman istemediğini ve tüm bölgelerin gelişmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Talabani, “2014 yılında Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmeyen bütçeyle nerede iş yapıldı, O parayla Nasiriye ve Basra için hangi proje hayata geçirildi? Irak halkı kendi hakkını aramalı, o para Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmedi, peki nereye harcandı? Milletvekilleri bunu soruşturmalı” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin gelişimini durdurmak için büyük baskı olduğunu bildiren Talabani, Erbil ile Bağdat’ın karşılıklı olarak olumlu yönlerinden istifade etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.