Tahir Elçi Oyuncak Kütüphanesi yenileniyor

Tahir Elçi Oyuncak Kütüphanesi yenileniyor

.

A+A-

4 yılda binlerce çocuğun 1 hafta arayla oyuncak değişimi yaptığı kütüphane, destek bekliyor.

Rengarenk Umutlar Derneği'nin hayata geçirdiği Tahir Elçi Oyuncak Kütüphanesi yenileniyor. Pandemi dolayısıyla ara verilen oyuncak kütüphanesi yeniden faaliyete geçiyor. 

Oyuncağa erişemeyen çocuklar için kurulan kütüphanede çocuklar, istediği oyuncağı alıp bir hafta sonra geri getirip bir başka oyuncağı alabiliyor.

4 yılda binlerce çocuğun 1 hafta arayla oyuncak değişimi yaptığı kütüphane, destek bekliyor. Bunun için dernekten şu çağrı yapıldı:

1- Kampanya afişini sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha fazla kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz,
2- Çocuklarınızın artık oynamadığı oyuncak, okumadığı kitap ve sürmediği bisikletleri gönderebilirsiniz,
3- Resmi hesaplarımızdan bağış yapabilirsiniz.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2017 yılında çocuklarla ilgili çalışmalar yapmak üzere gönüllüler tarafından kurulan Rengarenk Umutlar Derneği, mahallelerde çeşitli konularda atölyeler gerçekleştirdi. Atölyelerin açıldığı harabe yerler, gönüllüler tarafından onarılıp rengarenk bir hale getirilirken, derneğin çalışmalarından biri de Sur'daki Dört Ayaklı Minare önünde 2015 yılında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi adına açılan oyuncak kütüphanesi olmuştu.

Tahir Elçi kimdir?

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, Lice davası, Temizöz davası, Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin bombalanması ve Roboski katliamı davalarının da aralarında olduğu pek çok insan hakları davasında hak savunuculuğu yaptı.

1966'da Şırnak'ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre'de tamamladı. 1991'de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.1992'den itibaren Diyarbakır da serbest avukatlık yapıyordu. 

Almanya'da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur.

1998'den beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermekteydi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştı.

Tahir Elçi, 15 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında "PKK terör örgütü değildir" demişti.

Bunun üstüne kanala 700 bin lira para cezası kesilirken, Tahir Elçi 20 Kasım günü Diyarbakır'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilmişti.

Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Elçi hakkında, "terör örgütü propagandası" suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurtdışına çıkış yasağı da konulmuştu.

28 Kasım 2015 günü Elçi'ye Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda gördüğü zarar üzerine yapılan basın açıklaması sırasında bir silahlı saldırgan tarafından ateş açılmış, saat 11.00 sırasında yapılan saldırıda Elçi vurularak hayatını kaybetmişti. Diyarbakır Barosu Twitter hesabından "Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür" açıklamasını yapmıştı.

Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.