Süleymaniye: ‘Ölüm fetvası’ veren imama dava!

Süleymaniye: ‘Ölüm fetvası’ veren imama dava!

Kürdistan Bölgesi’ndeki Zerdüştiler, haklarında “ölüm fetvası” veren cami imamı hakkında dava açtı.

A+A-

Süleymaniye/Güney Kurdistan: Diyanet İşleri Bakanlığı’nın Zerdüşt Dini Temsilcisi Awat Hüsameddin, bugün Süleymaniye Mahkemesi önünde yaptığı basın açıklamasında, dinini Zerdüşt olarak değiştirenlerin öldürülmesi için fetva veren imam hakkında dava açtıklarını söyledi.

Zerdüşt Dini Temsilcisi,  “Yasalara göre herkes dinini değiştirmekte özgürdür. Biz Zerdüştilerin hiç kimseye zararı olmamıştır. Bu durum hiçbir din, ırk ve topluluğa da tehdit değildir” dedi.

Awat Hüsameddin, “Mela Resul Camii’sinin imamı Mela Hasib, verdiği hutbede İslam dinine girmeleri için Zerdüştilere 3 gün süre tanımış, aksi halde öldürülmeleri için fetva vermiştir. Biz de bugün konu hakkında Süleymaniye Savcılığı’na şikayette bulunduk” ifadelerini kullandı.

Hüsammedin, “Mela Hasip, Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) üyesidir ancak şu ana kadar partisinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Parlamento İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Soran Ömer de konuyla ilgili herhangi bir şey söylemedi” diye konuştu.

Awat Hüsameddin, Komel partisinden ve Parlamento İnsan Hakları Komisyonu’ndan bu duruma karşı net bir tutum göstermelerini istedi.

2015 yılında Zerdüşt dini Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer dinler arasına alınmış ve Diyanet İşleri Bakanlığı’nda temsilcilik verilmişti.

 rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.