SOHR, TSK’nin Şubat ayı saldırılarını raporladı: 20’den fazla ölü ve yaralı!

SOHR, TSK’nin Şubat ayı saldırılarını raporladı: 20’den fazla ölü ve yaralı!

.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Türkiye’nin Şubat ayında Rojava’ya yönelik hava saldırılarını raporladı.

SOHR sitesinde yer alan habere göre Türkiye’nin, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kontrolünde bulunan bölgelere düzenlediği hava saldırılarında ölü ve yaralı sayısının 20’den fazla olduğu kaydedildi.

SOHR Şubat ayının başından beri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından araç ve mevzilere düzenlenen saldırılarda 8 kişinin öldürüldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını belirtti.

Saldırıları tarihleriyle birlikte raporlayan SOHR şu bilgileri aktardı:

1 Şubat: Haseke kırsalındaki el-Malikiyah yakınlarında elektrik santraline yakın bölgede düzenlenen saldırıda 4 DSG savaşçısı öldürüldü. Hava saldırılarının bir binayı hedef aldığını aktaran kaynak, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

3 Şubat: Haseke’nin kuzeybatısındaki el-Derbasiye kırsalındaki bir köyde TÜRK İHA’ları DSG destekli Kadın Koruma Birlikleri’ne ait bir aracı hedef aldı. Saldırıda bir kadın savaşçı öldürüldü ve diğerleri de yaralandı.

6 Şubat: Halep’in doğusundaki Arap Hasan köyünde düzenlenen saldırıda iki askeri mevzi hedef alındı. Saldırıdan önce mevzilerin boşaltıldığı kaydedildi.

7 Şubat: Türk İHA’ları Haseke’deki Al-Derbasiye’de DSG mevzilerini bombaladı. Can kaybı ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadı.

9 Şubat: El Derbasiye kırsalındaki Bahera ve Harza bölgelerinde bir Türk İHA’sı saldırı düzenledi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

12 Şubat: Haseke kırsalında Amuda girişine yakın bir askeri karargahın kapısına yakın bir yerde bir Türk insansız hava aracı askeri bir aracı hedef aldı. Saldırı sonucunda üç savaşçı yaralandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.