Serbest bırakılan avukatlara tekrar yakalama kararı

Serbest bırakılan avukatlara tekrar yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında tahliye kararı verilen ve dün sabah serbest bırakılan 17 avukattan 12’si hakkında yakalama kararı çıkardı. Şu ana kadar üç avukat gözaltına alındı.

A+A-

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu yargılanan 17 avukat için İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Cuma günü görülen duruşmada tahliye kararı verilmişti.

Haklarında tahliye kararı verilen 17 avukat, dün sabah saatlerinde serbest bırakılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, serbest bırakılan avukatlardan 12’si hakkında yakalama kararı çıkarttı.

HHB, söz konusu karara ilişkin Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Bu sabah tahliye olan 17 avukat arkadaşımızdan 12’si hakkında savcının tahliye kararına yaptığı itiraz üzerine dün tahliye kararı veren 37. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul ederek tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermiştir.”

‘3 avukat gözaltına alındı’

ÇHD İstanbul Şube Başkanı avukat Gökmen Yeşil de Twitter’dan duyurduğu bu gelişmeyi, şu ifadelerle aktardı: “Avukat arkadaşlarımızı BU SABAH tahliye eden 37. Ağır Ceza Mahkemesi korsan bir şekilde bu öğleden sonra tekrar toplanıp Genel Başkanımız Selçuk Kozağaçlı dahil 12 avukat arkadaşımız hakkında yakalama kararı vermiştir.”

Avukat Yeşil, dün üç avukatın İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde gözaltına alındığı bilgisini de paylaştı:

“İstiklal’de bizlere polis tarafından saldırıldı. Bu sabah serbest kalan avukat arkadaşlarımız Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu ve Aycan Çiçek yerlerde sürüklenerek ve işkence yapılarak gözaltına alındı.”

1 yıldır tutukluydular

Avukatların çoğu 12 Eylül 2017’de bürolarına yapılan polis baskının ardından gözaltına alınmış, 20 Eylül’de de tutuklanmıştı. Avukat Selçuk Kozağaçlı da 13 Kasım 2017’de tutuklanmıştı.

Tutuklu yargılanan avukatların isimleri şöyle: Ahmet Mandacı, Aycan Çiçek, Ayşegül Çağatay, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Behiç Aşçı, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Naciye Demir, Özgür Yılmaz, Selçuk Kozağaçlı, Süleyman Gökten, Şükriye Erden, Yağmur Ererken, Yaprak Türkmen, Zehra Özdemir.

(karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.