Sendika üyeleri Ankara’ya yürüyor

Sendika üyeleri Ankara’ya yürüyor

.

A+A-

 

Diyarbakır’da KESK’e bağlı, Haber-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, hukuksuzluklara sessiz kalmayacaklarını ifade ederek bugün Ankara’ya yürüyorlar.

Diyarbakır’da sendikalar adına açıklama yapan Haber-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yılmaz Tekin, sendika üyeleri ve yöneticilerinin baskıya uğraması karşısında buna sessiz kalmadıklarını ifade etmek ve hukuksuzluklara sessiz kalmadıklarını vurgulamak için Ankara’ya yürüyeceklerini söyledi.

Kurumlara yapılan tayin ve atamalardaki kıstasın siyasi iktidara yakınlıkla ölçüldüğünü, ünvan alabilmek ve istenilen yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık anlayışının hakim olduğunu belirten Tekin, “Görevde yükselme sınavlarında yaşanan hukuka aykırılıklar ile yeni mağduriyetler yaratılmakta, kurum içi eşitsizlikler derinleşmekte, iş barışı her geçen gün daha da bozulmaktadır” dedi.

Sosyal medyada paylaşımlarda bulunmalarının bile tehdit olarak görüldüğünü, bu nedenle soruşturmaların açılarak ceza verildiği ve sürgünlerin yaşandığını kaydeden Tekin şunları söyledi: “Tüm bu yaşadığımız hukuksuzluklar karşısında Anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma hakkımız her defasında engellendiği keyfiliklerle karşı karşıya kalmaktayız. Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için bugün ülkemizin dört noktasından Ankara’ya gidiyoruz. 4 Şubat günü Ankara’da olacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.