Semawe Vilayeti'nde bulunan Enfal kurbanlarının naaşı Kürdistan'a getirilecek

Semawe Vilayeti'nde bulunan Enfal kurbanlarının naaşı Kürdistan'a getirilecek

Kürdistan Bölgesi Enfal ve Şehitler Bakanlığı Toplu Mezarlar Genel Müdürlüğü, Irak’ın bazı bölgelerinde çıkarılan Enfal kurbanlarının cesetlerinin Enfal’in yıl dönümünde Kürdistan’a getirilerek, Germiyan bölgesinde toprağa verileceği açıklandı.

A+A-

Haber Merkezi- BasNews’e konuşan Kürdistan Bölgesi Enfal ve Şehitler Bakanlığı Toplu Mezarlar Genel Müdürü Sîrwan Celal, Irak’ın Semawe Vilayeti’nin Selmanî ilçesine bağlı bir çölde 172 Enfal kurbanın kalıntılarına ulaşıldığını belirterek, “Bağdat Adli Tıp Kurumu’na gönderdiğimiz kemiklerden kurbanların kimliklerinin tespit edilmesini bekliyoruz” dedi.

Enfal kurbanlarının çıkarılması ve kimlik bilgilerinin DNA testiyle tespit edilmesi sürecinin uzun zaman aldığını dile getiren Sîrwan Celal, “Enfak kurbanlarının gömüldüğü toplu mezarları bulmak, ortaya çıkarmak ve kimliklerinin tespit edilmesi uzun bir süreye yayılan prosedür. Kürdistan Bölgesi Enfal ve Şehitler Bakanlığı olarak tüm Enfal kurbanlarının cesetlerine ulaşana ve Kürdistan’a getirene kadar  çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.  

Sîrwan Celal, Semawe’de bulunan Enfal kubanlarının naaşlarının Kürdistan’a getirilmesi için hazırlıklara başladıklarını Germinyan bölgesinin Banî Meqan Mezarlığına defin edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Celal, Kürdistan Bölgesi’nin resmi olarak ilan ettiği Enfal Kurbanlarının yıldönümü olan 14 Nisan tarihinde yapılacak resmi tören ile kurbanların defnedileceğini sözlerine ekledi.

Basnews

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.