Şelal Gedo: Eyn İsa’ya saldırı Efrin ve Serê Kanî gibi olmayacak  

Şelal Gedo: Eyn İsa’ya saldırı Efrin ve Serê Kanî gibi olmayacak  

.

A+A-

Suriye Muhalefeti Ulusal İtilaf Siyasi Kurul üyesi Şelal Gedo Eyn İsa’ya saldırılar hakkında konuştu. Gedo,” Öyle inanıyorum ki Eyn İsa’ya yapılan saldırı Efrin ve Serê Kaniyê gibi olmayacak” dedi.

Şelal Gedo K24 haber bültenine katılarak Eyn İsa’ya yapılan saldırılar hakkında görüşlerini bildirdi.

Suriye Muhalefet Ulusal İtilaf Başkanı Nasir Herir Eyn İsa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Herîr konuşmasında,” Demokratik Suriye Gücü (HSD) belirtilen yerlerden çıkmadığı zaman Eyn İsa üzerindeki saldırılar daha büyük çapta olacaktır” dedi.

Bu konu hakkında Gedo,” Şu an var olan Eyn İsa meselesi daha çok uluslararası hesablar özellikle de Rusya ve Türkiye arasında olan bir konu. Rusya hangi alan olursa olsun ele geçirerek Suriye rejimine vermek istiyor. Bu Rusya’nın ta başından beri yaptığı bir şey. Amerika’dan ne alırlarsa Suriye rejimine vermek istiyorlar. Öyle zannediyorum ki Efrin ve Serê Kaniyê gibi bir saldırı Eyn İsa’ya yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Gedo konuşmasını şöyle sürdürdü,” Bütün gözlemciler bilirler ki Suriye Muhalefetinin özellikle de büyük bir bölümünün kararı Türkiye’nin güdümünde veriliyor. Muhalefet burada misafir, ve Türkiye’nin siyasetini hayata geçiriliyor. Türkiye’nin bakış açısına kulak veriliyor ve hayır da denilmiyor.”

Öte yandan Gedo ENKS’nin Batı Kürdistan’a yönelik saldırılardaki tutumu ile ilgili de şu şekilde açıklamalarda bulundu,” Bizler ENKS olarak Suriye muhalefeti içinde muhalefetin tutumuna karşı onlarca kez karşı çıktık. Özellikle de Türklerin istedikleri yapılmak istendiğinde karşı çıktık. Şunu da açıkça söylemek gerekirse bizler ENKS olarak Suriye muhalefetiyle aynı tutuma sahip değiliz. Özellikle de kendine Ulusal Ordu ismini veren ordunun saldırılarını kabul etmedik. Efrin’de, Serê Kaniyê’de, Grî Spî’de şimdi de Eyn İsa’da yaptıklarını ve çevredeki köyler, yaptıkları talan ve yıkımı kabul etmiyoruz ve bunu da açıkça ifade ediyoruz.”

Suriye Muhalefeti Ulusal İtilaf Siyasi Kurul üyesi Şelal Gedo Eyn İsa Suriye muhalefetinin kitlesel olarak zayıfladığını söyleyerek bu durumun muhalefetin bağımsız olmayan siyasetinin sonucu olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.