Sedat Peker: Kürt ve Alevi meselesinin çözümü çok basit

Sedat Peker: Kürt ve Alevi meselesinin çözümü çok basit

.

A+A-

Çektiği videolarla gündeme gelen Sedat Peker, son videosunda, “Bu ülkenin 84 milyonunun bir olmaya ihtiyacı var. İki sorun var gelecekte bizi büyük felaket bekleyen; Kürt meselesi, Alevi meselesi. Çözümleri çok basit, çözülmemesi için hep uğraşılmış” dedi.

Türkiye’de “organize suç örgütü lideri” olmakla suçlanan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nde çektiği videolara bir yenisini ekledi.

Daha önce yayımladığı videolardaki mekandan ve kıyafetlerden farklı bir çekim yapan Peker, konuşmasında yine Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert sözler sarfetti, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında iddialarda bulundu.

“Uyuşturucu yolunu anlatacağım”

Süleyman Soylu’nun, kendisi hakkındaki açıklamalarına değinen Peker, “Şimdi televizyona çıkmışsın, şimdi seni rezil rüsva edeceğim seni. Oradaki oturuşu, suçüstü yakalanmış bir insan ezikliği hali var. Gördüm resmini. Gazetecilere de atar yapmışsın ya içeri girerken. Uyuşturucu satıcıyla bir resim koymuşun, bu uyuşturucu yolu diyorsun. Ben sana sizin kurduğunuz uyuşturucu yolunu anlatacağım. Çok konuşacağım. Parça parça değil avuç içi avuç içi kadar koparacağım. Adam uyuşturucu satıcısı mı onu da bilmiyorum” dedi.

Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlere ilişkin de konuşan Peker, “Bir de gazetecilere operasyon yaptırmışsın. Komikliğe bak. Gazetecilerle senin niye telefon trafiklerini, HTS kayıtlarını açıklamıyorsun. Neden? Kaç kere konuşuyorsun? Devletin bakanısın, niye facetimela konuşuyorsun gazetecilerle? Niye WhatsApp’tan? Niye müdürünün telefonundan? Reşat babayla onla bunla” şeklinde konuştu.

“Binali Yıldırım’ın oğlu Venezüella’ya gitti”

Sedat Peker, uyuşturucu ağı içerisinde eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın olduğunu, Mehmet Ağar’ın da bu senkronizenin ortasında olduğunu iddia etti.

Peker “Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. Geçen seni haziran ayında 4 ton 900 kilo yakalandı. Sonra yeni güzergah çalışması yapıldı. Çünkü Amerika Uyuşturucuyla Mücadele, çok güçlü orada, sürekli üstlerinde. 800 kilometre Venezüella’yla sınırları var. Oraya geçirmek kolay çünkü Amerika’nın kontrolü yok. Suriye Lazkiye de Amerika kontrolünde değil. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezüella’ya kim gitti?  Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım. Ocak ayında ve Şubat ayında gidip 4 gün kaldı” dedi.

“Kürt iş adamları diyorlar ya...”

Sedat Peker, Kutlu Adalı, Kürt işadamları, Uğur Mumcu cinayetleriyle ilgili iddialarda bulundu. Peker, cinayetlerle ilgili eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski MİT'çi Korkut Eken'i işaret etti.

4 Haziran 1994 yılında Adnan Yıldırım ve Hacı Karay ile birlikte katledilen Savaş Buldan ve Behçet Cantürk gibi iş insanlarının cinayetlerini anlatan Peker, şu ifadeleri kullandı:

“Böyle kaç kişi gitti. Emniyet Müdürlüğü döneminde Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan uyuşturucu işi yapıyorlardı. Mehmet Ağar, tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. Kürt iş adamları diyorlar ya... Hayır uyuşturucu işi yapıyorlardı hepsi. Hepsinden para aldı ve tüm işlerini hallediyordu. Hepsinden para aldı. En son siyasete girrdi. Hayali cumurbaşkanlığıydı. Adam oraya çıkarken geçmişi temizlemek için Tansu Hanım'ı ikna etti. Milli Güvenlik Konseyi'ne sunum yaptı. Milli Güvenlik Konseyi'nde 'devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir' diye sözlü karar çıkarıp başladılar hepsini öldürmeye. Vatan millet için değil kendi geçmişini temizlek için yaptı” ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu cinayeti

24 Ocak 1993 tarihinde öldürülen gazeteci Uğur Mumcu için “şehit” diyen Peker, “Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur, satışları olur ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor. Yanına ilk gelen kim, katil en önce gelir Mehmet Ağar. Eşine diyor ki, ‘Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı iner’ Bu meşhur sözdür. Devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler. Uğur Mumcu, temiz adam, saf adam, tek başına bir adam."

“Diyarbakır cezaevinde babalara b.k yedirildi”

Sedat Peker, “Diyarbakır cezaevinde o çocukların babalarına b.k yedirilmeseydi. Adamı öldür, sık kafasına gitsin. Ama b.k yediriyorsun, onun çocuğu var babama b.k yedirdiler diyor dağa gidiyor. Arama yapıyorsun namuslu arama yap. Kadının üstünü soyuyorsun çocuğu görüyor dağa gidiyor” dedi.

Mehmet Ağar’ın iş insanlarını tuzağa düşürdüğünü iddia eden Peker, “Bana iş adamı arattırıyorlardı PKK'ya para veriyor diye. Yahu adam Çorumlu, nasıl PKK'lı olur? Adamı tehdit ediyorduk sonra adam bunun (Mehmet Ağar'ın) yanına 2 çanta dolusu parayla geliyordu" ifadesini kullandı.

“Gelecekte bizi büyük iki felaket var”

Konuşmasının sonunda “Bu ülkenin 84 milyonunun bir olmaya ihtiyacı var. İki sorun var gelecekte bizi büyük felaket bekleyen; Kürt meselesi, Alevi meselesi. Çözümleri çok basit, çözülmemesi için hep uğraşılmış. Gelecek sıkıntılı günler var. O günlere hazır olmak için birlik olmak lazım” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.