Rusya'dan Ukrayna'ya AB üyeliği yanıtı: Türkiye gibi 'atletler' bu maratonu 30 yılı aşkın süredir koşuyor

Rusya'dan Ukrayna'ya AB üyeliği yanıtı: Türkiye gibi 'atletler' bu maratonu 30 yılı aşkın süredir koşuyor

.

A+A-

Ukrayna'nın 2 yıl içinde AB üyesi olma planı hakkında konuşan Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, "Misal Türkiye gibi 'atletler' bu maratonu artık 30 yılı aşkın bir süredir koşuyor" dedi.

Ukrayna Başbakanı Şmıgal’in Avrupa Birliği’ne (AB) 2 yıl içinde üye olmayı planladıkları yönündeki açıklamasını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türkiye gibi bazı adayların bu maratonu artık 30 yılı aşkın bir süredir koştuğunu" belirtti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Kiev’in 2 yıl içinde AB’ye üye olmaya yönelik "iddialı bir planı" olduğunu söyledi.

Yazılı açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise "Bu soruya zaten Avrupa Birliği’nde şu yanıt verildi: Ukrayna, AB üyeliğine 'ışık yılları' mesafesinde" ifadelerini kullandı. 

Avrupa Komisyonu'nun "AB’ye üyelik süreci, kısa mesafe koşusu değil maratondur" söylemini hatırlatan Zaharova, "Bildiğimiz gibi, misal Türkiye gibi 'atletler' bu maratonu artık 30 yılı aşkın bir süredir koşuyor" dedi.

Daha önce Pais gazetesi, adı açıklanmayan bir Avrupalı diplomatın sözlerine dayandırdığı haberinde, bazı Avrupa ülkelerinin görüşüne göre, Ukrayna’nın AB’ye katılımının "ışık yılları alacağını" yazmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.