Rusya ve Suriye ordusundan İdlib'e bombardıman: Ölü ve yaralılar var

Rusya ve Suriye ordusundan İdlib'e bombardıman: Ölü ve yaralılar var

.

A+A-

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib’e yaptığı hava saldırılarında bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı. Öte yandan Suriye hükumet güçleri de İdlib'de füzelerle TIR parkını vurdu. Bombardımanda 7 sivil yaralandı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevinin Rusya'ya ait olduğunu bildirdiği savaş uçakları, İdlib'in Sarmada beldesiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Babu'l Hava sınır kapısı alanına ve M4 kara yolu yakınlarına saldırılar düzenledi.

Saldırılar, Babu'l Hava sınır kapısı alanındaki tüp dolum tesisi, ticari malzemeler taşıyan tırlar, yerel insani yardım derneğinin deposunun yakınları, dağlık alanlar ve İdlib'in güneyindeki M4 kara yolu üzerindeki Keferşileye köyüne yapıldı.

Balistik füze de atıldı

Öte yandan, uçak gözlemevine göre, Akdeniz'den atılan bir balistik füze de İdlib'in Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kah köyünde Suriye Milli Ordusu karargahı yakınlarına düştü.

Söz konusu saldırılarda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi hafif yaralandı.

Suriye ordusu TIR parkını vurdu

Gün içinde de Suriye ordusu İdlib'de meskun mahal ile bir TIR parkına düzenlediği füzeli saldırıda bir kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

 

 

MSB’den açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İdlib'de bir hastaneyi vuran Şam hükumetinin, bu kez de füzelerle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi kuzeyindeki Kah meskun mahallini ve Sarmada yakınındaki TIR parkını hedef aldığı belirtildi.

Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Kah'ta köylülere ait çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtilerek, "Saldırıların derhal sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunuldu. Birliklerimiz ikaz edildi. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.