"Rusya, Rojava’yı parça parça rejime teslim etmek istiyor"  

"Rusya, Rojava’yı parça parça rejime teslim etmek istiyor"  

.

A+A-

Rojava’daki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunan Kürt Demokratik Partisi Merkez Komitesi Üyesi Gêlo İso, son haftalarda Ayn İsa’ya yönelik saldırılara dikkat çekti.

Gêlo İso, K24'e yaptığı açıklamada, Ayn İsa’ya yönelik saldırıların 2018 yılından beri devam ettiğini dile getirerek, “Ama son birkaç haftada Türkiye ile Rusya, ABD’deki seçim sürecini fırsat bilerek Kürt halkı, Rojava bölgesindeki halkın iradesini kırmak istedi” ifadesini kullandı.

Açıklamalarında, Türkiye’nin, Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ve Rusya'ya Ayn İsa'nın Suriye rejimine teslim edilmesi konusunda ciddiyetini göstermek istediğini belirten Gêlo İso şu ifadelere yer verdi:

“Böyle bir durum DSG tarafından kabul edilemez. Çünkü Rusya ve rejim, Rojava’daki konumlarını güçlendirmek istiyor ve Rojava üzerinde nüfuzlarını kullanmak istiyorlar. Bunu da uzlaşarak yapmak istemiyorlar.

Suriye ordusuyla daha önce bir anlaşma yapılmıştı, bu anlaşma sadece askeri ve savunma amaçlıydı. Yönetim için değildi. Ancak Rusya, Rojava’yı parça parça rejime teslim etmek istiyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.