Rusya, Harkov Nükleer Araştırma Tesisi’ni ikinci kez hedef aldı

Rusya, Harkov Nükleer Araştırma Tesisi’ni ikinci kez hedef aldı

.

A+A-

Ukrayna Yüksek Şurası tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Rusya tarafından ikinci kez bombalanan doğu Ukrayna'nın Harkov kentindeki nükleer araştırma merkezinin güvende olduğu belirtildi.

Ukrayna'nın nükleer tesislerinin durumu hakkında yapılan açıklamada, nükleer güvenliği etkileyen veya radyasyona yol açan herhangi bir hasarın meydana gelmediği belirtilirken, tesisteki radyasyon seviyesinin normal olduğu belirtildi.

Açıklamada, güvenlikle ilgili sistem ve bileşenlere elektriğin geri verildiği ve tesis personelinin saldırıda yaşanan hasarı onarmak için çalıştığı belirtildi.

ABD dün Rusya'yı nükleer güvenlik ilkelerini ihlal etmekle suçladı ve Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer tesisleri bombalamaya devam etmesinden endişe duyduğunu söyledi.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm Twitter'da yaptığı açıklamada, "Harkov'daki bir araştırma tesisinde meydana gelen hasar raporlarını takip ediyoruz. Yakın vadede güvenlik riskleri düşük, ancak nükleer tesislerde ateşkesin devam etmesi gerekiyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.