Rusya, Deutsche Welle'nin yayınlarını yasakladı

Rusya, Deutsche Welle'nin yayınlarını yasakladı

.

A+A-

DW'nin Moskova'daki bürosu kapatılarak muhabirlerin akreditasyonları iptal edildi.

Rusya, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin yayınlarının yasaklandığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya’da düzenleyici kurumun Russia Today Almanca (RT DE) televizyonunun yayınını yasaklama kararına karşılık alındığı belirtildi.

Açıklamada, Almanya'nın söz konusu kararı neticesinde, mütekabiliyet gereği ( karşılıklı olma durumu/misilleme) Deutsche Welle'nin Rusya'daki yayınlarına ilişkin çeşitli kararlar alındığı belirtildi.

Deutsche Welle'nin Rusya ofisinin kapatılması ve muhabirlerinin akreditasyonlarının iptal edilmesi kararının alındığına ifade edileb açıklamada, "Deutsche Welle'nin Rusya'daki uydu ve diğer yayınlarının da sonlandırılmasına karar verilmiştir" denildi..

Deutsche Welle'nin Rusya'da "yabancı ajan" statüsüne geçirilmesi için de gerekli işlemlerin başlatılacağı vurgulandı. Açıklamada, RT DE'nin yayınlarının kısıtlanması sürecinde yer alan resmi veya gayriresmi Alman yetkililere ilişkin bir liste hazırlanacağı ve söz konusu şahısların da Rusya'ya girişlerinin yasaklanacağı belirtildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada ise; “Alman medya düzenleyicinin kararı, Rusya’nın endişelerinin meydan okurcasına göz ardı edildiğinin açık sinyali. Bu adım bize, Rusya’da akredite edilen Alman medyasına ve televizyon kanalının hesaplarını keyfi ve asılsız şekilde platformlarından silen internet aracılarına karşı misilleme önlemlerinin uygulanmasına başlamaktan başka seçenek bırakmıyor ” demişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.