Rus Ordusu Yer Yer Geri Çekilmek Zorunda Kalıyor

Rus Ordusu Yer Yer Geri Çekilmek Zorunda Kalıyor

.

A+A-

İngiliz kaynakların açıklamalarına göre, Ukrayna güçleri Rus ordusunu başkent Kiev’in doğusunda geri püskürttü ve bir kasabada denetimi yeniden ele geçirdi. Rus askerlerinin destek sıkıntısı çektikleri belirtiliyor.

Bir aydır süren saldırılara rağmen Rus güçleri başkenti Kiev’de ilerleme sağlayamadı ve başkent yakınlarındaki bir kasabadan da çekilmek zorunda kaldı. Rusya’nın beklentisinin Kiev’i ele geçirip Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’yi devirmek olduğu belirten Batılı kaynaklar, Rusya’nın bu planının boşa çıktığına dikkat çekiyor.

Rus ordusu Kiev’i haftalardır kuzeybatı ve doğu yönlerinden ablukaya almış olmasına rağmen ilerleme sağlayamadı. Bu noktada soğuk hava koşulları ve yeterli desteğin ve takviyenin sağlanamamasının Rus askerlerinin ilerlemesine engel oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Son açıklamalara göre Ukrayna güçleri, başkent Kiev’in 35 km doğusundaki bir kasabada denetimi yeniden ele geçirdi. Ukrayna ordusunun Rus askerlerini şehrin kuzeybatısındaki mevzilerinden de geri çekilmeye zorladıkları belirtiliyor.

Benzer şekilde Mariupol ve Çernigiv gibi şehirlerde de sert bir direniş sürüyor. Rusya’nın liman şehri Odesa’ya döneceği ve buraya güçlü bir saldırı yapacağı olasılığından bahsediliyor.

Ukrayna bu aşamada müttefik ülkelerden savunmasını güçlendirmek için her tür askeri mühimmat ve silah desteğinin arttırılmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.