Rus iş insanı Abramoviç'in yatlarını Türkiye'ye kaçırması AB'yi kızdırdı

Rus iş insanı Abramoviç'in yatlarını Türkiye'ye kaçırması AB'yi kızdırdı

.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşılık, Batı'da çok sayıda Rus iş insanının mal varlığına el konulurken, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in yatlarını Türkiye'ye kaçırması, yeni bir krizi tetikledi.

Avrupa ülkelerinin, Abramoviç'in yatlarının Türkiye'ye sokulmasına izin vermesi nedeniyle Ankara'ya tepkili olduğu iddia edildi.

Sözcü gazetesinin Financial Times'tan aktardığı habere göre, yatların Eclipse ve Solaris’in Türkiye karasularına gelmesi, AB ülkelerini kızdırdı.163 metrelik Eclipse ile birlikte 140 metrelik Solaris’in Akdeniz’e kaçırılmasının Batı ülkeleri ile Türkiye arasında gerilim yaratabileceği belirtilen haberde, "Avrupa hükümetleri oligarkların yatlarına el koyarken Chelsea'nın sahibi Türkiye’yi güvenli bir liman olarak gördü. Bu durum batının Türkiye’nin Rusya'ya uygulanan yaptırımlara dahil olmamaktaki endişesini ortaya çıkardı" ifadeleri dikkat çekti. 

Financial Times’ın haberinde, “Avrupa’nın başkentlerinde Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri ya da İsrail gibi ülkelerin kasten Rus paraları için bir merkez olmasına yönelik bir endişe var. Bu durum Ankara ile batı arasındaki ilişkileri gerebilir” denilirken gazeteye konuşan Avrupalı bir diplomat, “Yakından izlediğimiz bir durum bu” dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.